‘iPhone 2018 alleen te snelladen met officiële adapters’

Wouter Nijsen
23 juli 2018, 16:32
1 min leestijd

De iPhones die dit jaar verschijnen, bieden standaard ondersteuning voor snelladen. Daarvoor heb je wel een officiële adapter nodig, want anders wordt de snelheid flink teruggeschroefd. Dat schrijft het doorgaans betrouwbare Macotakara.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2018 snelladen

Om gebruik te maken van snelladen op de 2018 iPhones is volgens een nieuw gerucht wel een officiële adapter nodig. Vorige week verscheen het bericht dat de 18 Watt-snellader van de nieuwe iPhones, die later dit jaar verschijnen, aanvankelijk niet los verkrijgbaar wordt. Volgens Macotakara kun je dan niet iedere andere usb-c-lader gebruiken om de nieuwe iPhones snel op te laden, omdat deze moeten voldoen aan de USB Type-C Authentication-standaard.

iphone 2018 snelladen oplader

Is dit niet het geval, dan laadt de iPhone met maximaal 2,5 Watt op. Dit is zelfs langzamer dan de huidige 5 Watt-oplader, die standaard met iedere iPhones geleverd wordt. In dit geval is het beter om gebruik te maken van een iPad-lader (10 Watt) of zelfs een draadloze lader, dat op de huidige iPhones tot maximaal 7,5 Watt gaat.

Overigens is het waarschijnlijk niet zo dat je per se een Apple-lader nodig hebt om te snelladen. Als een adapter van een ander merk wel voldoet aan de USB Type-C Authentication-standaard, dan zou snelladen mogelijk moeten zijn. De iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X kun je al snel opladen, mits je beschikt over een usb-c-naar-Lightning-kabel en MacBook-lader van 29, 61 of 87 Watt.

Meer over snelladen

Snel opladen is dus niet nieuw voor Apple-apparaten, maar het bedrijf uit Cupertino levert niet de benodigde lader standaard mee. Met de 2018 iPhones moet daar verandering in komen.

Lees ook: 4 vragen en antwoorden over sneller opladen op de iPhone

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen