De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Waarom Apple de iPhone-schermen dit jaar weer groter maakt

Lars Paijmans
11 september 2018, 9:01
2 min leestijd
Waarom Apple de iPhone-schermen dit jaar weer groter maakt

Ook dit jaar neemt de gemiddelde schermgrootte van de iPhone wederom flink toe. Dit zou onderdeel van Apples strategie zijn om de dienstensector te laten groeien.

Lees verder na de advertentie.

Waarom het iPhone 2018 schermformaat weer toeneemt

Het is geen geheim dat Apple hard werkt om de inkomsten van zijn diensten te vergroten. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld aan een eigen Netflix-concurrent, Apple Music groeit rustig door en de App Store en iCloud brengen ieder jaar meer geld binnen.

Om deze groei vast te houden, zou Apple nieuwe iPhones het liefst een zo groot mogelijk scherm geven, zo schrijft The Wall Street Journal vandaag op basis van een onderzoek van Kantar. Dat zou ook verklaren dat de drie nieuwe iPhones respectievelijk een 5,8 inch-, 6,1 inch- en 6,5 inch-display hebben; 23 procent groter dan de schermformaten van de iPhone 8, 8 Plus en X vorig jaar.

iPhone 2018 schermformaat

Het onderzoek concludeert dat smartphones met een groter scherm vaker gebruikt worden, vooral als ze de grens van 6 inch overschrijden. Op deze toestellen worden twee keer zo veel apps gebruikt als smartphones met 5,5 inch-schermen. Daarnaast zijn gebruikers van grotere smartphones 62 procent meer geneigd om games te spelen en is de kans twee keer zo groot dat ze dagelijks een video kijken.

Heel gek is dit natuurlijk niet. Als je een serie of film gaat kijken, doe je dit op een zo groot mogelijk scherm, en een iPhone 8 Plus kijkt nu eenmaal fijner dan het kleine display van een iPhone SE.

Drie nieuwe iPhones, twee met een groter scherm

De iPhone XS, iPhone XR en iPhone XS Max die Apple morgen onthult passen perfect in het onderzoek van Kantar. Nu Apple grote stappen zet om diensten te laten groeien, en naar verwachting ook een eigen nieuwsdienst voor artikelen gaat onthullen, had de timing van het grootste iPhone-scherm ooit met 6,5 inch niet beter kunnen zijn.

Morgen zullen we zien of Apple daadwerkelijk het gemiddelde schermformaat van de iPhone weer opkrikt. Om 19:00 uur Nederlandse tijd presenteert Apple zijn grootste event in jaren. Houd iPhoned dus in de gaten en download onze gratis iPhoned-app uit de App Store om op de hoogte te blijven van alle onthullingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen