‘Zo krijgt het lcd-display van de iPhone 2018 minimale schermranden’

Florence Peeters
10 juli 2018, 15:01
2 min leestijd
‘Zo krijgt het lcd-display van de iPhone 2018 minimale schermranden’

De iPhone XR lijkt zo goed als hetzelfde design te krijgen als de iPhone XS en iPhone XS Max, ondanks het goedkopere lcd-scherm. Apple heeft een nieuwe manier gevonden om het iPhone 2018 scherm toch te voorzien van het inmiddels bekende randvrije design.

Nieuwe uitvinding doorbraak voor iPhone 2018 scherm

Dat blijkt uit een leveranciersrapport van de Japanse fabrikant Nichia, zo schrijft 9to5mac. Het was nog de vraag hoe Apple het goedkopere lcd-scherm dat de 6,1-inch iPhone 2018 gebruikt zou gaan combineren met het design dat de iPhone X introduceerde. Bij lcd-schermen was het technisch nog onmogelijk om geen bezels te hebben omdat deze displays minder buigbaar zijn dan oled-varianten. De uitvinding van Nichia lijkt hier een oplossing voor te hebben gevonden.

iphone 2018 scherm

Uit het rapport blijkt dat de fabrikant de bezels flink kan verkleinen door een speciale 0.3t led-chip te gebruiken om het lcd-scherm te verlichten. Voorheen werden chips gebruikt van 0,4t, wat ervoor zorgt dat er een onderrand van zo’n 4 millimeter ontstaat. Door de kleinere chip worden de randen verkleind naar 2 tot 2,5 millimeter. Hierdoor doet het design van het iPhone 2018 scherm niet onder voor dat van de duurdere modellen.

Minimaal verschil

Het verschil met de bezelvrije oled-schermen is door deze uitvinding heel klein. Toch ziet het ernaar uit dat de iPhone 2018 nog een minimale rand heeft, vergeleken met de twee andere 2018 iPhones die eind dit jaar uitkomen.

Bronnen verklaren dat Nichia de nieuwe chip begin dit jaar in proefproductie heeft genomen, om uiteindelijk ‘in high-end smartphone modellen gelanceerd door Chinese en Japanse verkopers te gebruiken’. Ook wordt gesteld dat ondanks dat Nichia de uitvinding aan meerdere merken verstrekt, Apple exclusiviteit op hun product houdt tot het einde van dit jaar.

Apple brengt dit najaar naar verwachting drie nieuwe iPhones op de markt. De ogen zijn vooral gericht op de iPhone 2018: een goedkoper alternatief dat er wel uitziet als de high-end modellen van Apple.

Lees ook: Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de drie nieuwe 2018-iPhones

Bronnen: 9to5Mac, Venya Geskin
Bron afbeelding: Ben Geskin
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's