Schematische tekening gelekt: ‘Zo zien de drie 2018 iPhones eruit’

Lars Paijmans
4 juni 2018, 9:26
2 min leestijd
Schematische tekening gelekt: ‘Zo zien de drie 2018 iPhones eruit’

Afgelopen vrijdag zagen we het eerste iPhone 2018-concept, en vandaag krijgen we voor het eerst zicht op hoe alle drie de 2018 iPhones eruit komen te zien.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2018 schematische tekening uitgelekt

Met alle geruchten en uitgelekte schematische tekeningen, is het zo goed als zeker dat Apple in september wederom drie nieuwe iPhones onthult. Naast de opvolger van de iPhone X en een iPhone X Plus verschijnt er een nieuw 6,1 inch-model, dat een stuk goedkoper moet worden dan de rest.

Op basis gelekte schematische tekeningen van zowel deze 6,1-inch iPhone als de 6,5-inch iPhone XS Max maakte de website Wysla dit concept. Hierdoor krijgen we voor het eerst een goed beeld van de verschillende formaten en functies van de toestellen.

iPhone 2018 schematische tekening

Hoewel de drie op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, heeft Apple voor het 6,1 inch-model wat aanpassingen moeten maken. Zo zijn de schermranden net iets breder, wat met het lcd-scherm te maken zou hebben. Dit is goedkoper om te produceren en zou de adviesprijs naar beneden halen. Het nadeel hiervan is dat het een iets dikkere rand rondom het scherm oplevert, terwijl de iPhone X-opvolger en iPhone XS Max juist voor smallere randen kiezen.

Aan de achterkant is te zien dat de 6,1-inch iPhone een enkele cameralens krijgt, net zoals de iPhone 8 vorig jaar. Ook dit zou met de prijs te maken hebben. De twee andere iPhones krijgen beide wel de dubbele lens die we vorig jaar ook op de iPhone X zagen.

iPhone 2018 schematische tekening

A12-chip en Face ID

Tot slot zou het 6,1 inch-model een aluminium rand krijgen, in tegenstelling tot het roestvrijstaal van de iPhone X. Voor de rest lijken de drie iPhones vooral veel op elkaar. Ze zouden alle drie met de nieuwe A12-chip worden uitgerust, krijgen Face ID en de homeknop schrappen. Door deze stappen te nemen zou Apple volgens de laatste geruchten rond de 700 dollar willen vragen voor de iPhone, wat het waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker maakt voor een grotere doelgroep.

Lees alles over de nieuwe 2018 iPhone

Bron: Wysla
Categorie: Geruchten
Device: iPhone XS Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen