‘Eerste renders van 6,1 inch-iPhone 2018 uitgelekt’

Lars Paijmans
1 juni 2018, 15:10
2 min leestijd
‘Eerste renders van 6,1 inch-iPhone 2018 uitgelekt’

Zojuist zijn de eerste renders opgedoken van de 2018 iPhone, die Apple als budgetmodel in de markt zet. Met een enkele cameralens, lcd-scherm en Face ID zou dit de populairste iPhone van het jaar kunnen worden.

iPhone 2018 renders lekken uit

De renders zijn gemaakt door MySmartPrice, die de info van OnLeaks doorgespeeld kreeg. OnLeaks is doorgaans een betrouwbare bron als het op onaangekondigde smartphones aankomt.

Op de renders is een mix te zien tussen de iPhone 8 en de iPhone X, met een enkele cameralens en glimmende achterkant van glas die draadloos opladen mogelijk maakt.

Dit zou de iPhone zijn die Apple in september tegelijk onthult met de opvolger van de iPhone X en de iPhone X Plus. Door de dubbele cameralens in te ruilen voor een enkele, en geen oled maar lcd te gebruiken als schermtechniek, wil Apple de prijs van deze iPhone zo laag mogelijk houden. Dat moet het toestel interessant maken voor consumenten die de iPhone X te duur vinden.

Er zijn nog weinig geruchten over de prijs van dit toestel, al zou Apple een prijs van 550 euro overwegen. Dat zou de iPhone fors goedkoper maken dan de iPhone X.

iPhone 2018 renders

Een betaalbare iPhone X

Ook deze iPhone zal weer een notch hebben, waar de Face ID-sensor in zit verwerkt. Het toestel zou met een dikte van 8,3 millimeter iets dikker zijn dan de iPhone X, wat met het andere scherm te maken kan hebben. Naar verwachting draait deze iPhone op de A12-chip, een nieuwe processor waarmee Apple focust op zuinigheid en snelheid.

Apple presenteert deze iPhone naar verluidt in september, samen met de andere twee nieuwe iPhones dit jaar. Dit budgetmodel maakt de komst van een iPhone SE 2 erg onzeker, vooral omdat ze beide dezelfde doelgroep zouden aanspreken.

Lees ook: iPhone SE 2 release: 6 redenen waarom we er wel en niet op rekenen

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu