Zo duur worden de drie 2018 iPhones waarschijnlijk in Nederland

Lars Paijmans
6 september 2018, 19:34
2 min leestijd
Zo duur worden de drie 2018 iPhones waarschijnlijk in Nederland

Nieuwe kleuren, drie modellen en verbeterde functies: veel weten we al over de iPhones die Apple op 12 september onthult. Toch zal een ding vooral de doorslag geven of ze wel of niet in de rij gaan staan bij een Apple Store: de iPhone 2018-prijs in Nederland. Dit weten we er nu al over.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2018 prijs in Nederland: onze verwachtingen

Hoewel Apple de nieuwe iPhones op woensdag 12 september pas onthult, weten we al heel wat over de nieuwe smartphones. Zo spreken geruchten er al maanden over, en lekte Apple zelf het nieuwe design van de iPhone XS en XS Max uit.

Daarnaast zeggen analisten en anonieme bronnen al een tijdje te weten wat de prijzen worden, al weten we dit natuurlijk pas zeker als Apple deze op 12 september officieel presenteert. Op basis van die geruchten verwachten wij de volgende prijzen:

iPhone 2018 pre-order

Zoals je ziet wordt de iPhone 2018 met afstand het goedkoopste toestel, met een goede reden. Apple heeft hier bewust een ‘budgetmodel’ van gemaakt, om zo een groter publiek aan te spreken. Hoewel deze iPhone wel het design van de iPhone X krijgt, heeft het apparaat geen oled- maar een lcd-scherm. Ook ontbreekt 3D Touch en is er een enkele cameralens in plaats van een dubbele. Bovendien verschijnt deze iPhone in een aantal felle nieuwe kleuren.

Europrijs niet gelijk aan dollarprijs

Zoals je aan de bovenstaande bedragen ziet, hebben we de dollarprijs niet één op één doorgerekend in euro’s. Dat is niet omdat onze rekenmachine kapot is, maar omdat Apple nooit de dollarprijs direct naar euro’s vertaald. In plaats daarvan kiest het bedrijf een andere prijs, omdat bij de dollarprijzen nog geen btw is meegerekend en bij de europrijzen wel.

De grootste iPhone ooit

De iPhone XS is de directe opvolger van de iPhone X en zal qua uiterlijk nauwelijks verschillen van zijn voorganger. Reken dus vooral op verbeteringen op het gebied van prestaties en de camera. De iPhone XS Max is hetzelfde als de iPhone XS, maar heeft een groter oled-display van maar liefst 6,5-inch. Dat maakt van dit Max-model het grootste iPhone-scherm dat Apple ooit heeft gemaakt.

Houd er rekening mee dat deze iPhone 2018 prijs gebaseerd is op geruchten, en we deze vervolgens hebben omgerekend in euro’s. Zodra we meer concrete informatie krijgen over de prijzen van de nieuwe iPhones dan kan je op de volgende pagina’s terecht voor actuele prijsinformatie.

Bronnen afbeeldingen: 9to5Mac, Gizchina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu