iPhone 2018-opslag: dit zijn alle verwachtingen

Florence Peeters
29 augustus 2018, 19:29
3 min leestijd
iPhone 2018-opslag: dit zijn alle verwachtingen

Het is voor iedereen enorm belangrijk: genoeg opslagruimte op je iPhone. Maar hoe zit het met de opslag van de 2018 iPhones? Dit zijn onze verwachtingen van de opslagcapaciteit van de drie verwachte toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Dit verwachten we van de iPhone 2018 opslag

Aan een iPhone met voor jou te weinig opslagcapaciteit heb je praktisch gezien helemaal niks. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over hoeveel gigabytes aan opslagruimte je nodig denkt te hebben, wanneer je een nieuw toestel aanschaft. Want voor je het weet, moet je continu je iPhone geheugen opschonen.

De iPhone 8 Plus en iPhone X zijn de eerste Apple-toestellen geweest waar gebruikers slechts twee keuzes in opslagcapaciteit hadden: 64GB of 256GB. De iPhone 8, die tegelijkertijd uitgebracht werd, had nog de derde optie van 128GB.

Hoeveel opslag en verschillende capaciteiten kunnen we dan verwachten in de drie nieuwe iPhones die Apple in september presenteert? We zetten het per model voor je op een rijtje.

iPhone XR

Het budgetmodel van de drie nieuwe iPhones, de iPhone XR, krijgt naar verwachting twee opslagvarianten. Dat voorspelt de gerenommeerde analist Ming-Chi Kuo voor het 6,1 inch-toestel. Een grotere opslagcapaciteit als derde optie is niet waarschijnlijk, omdat dat de prijs van het toestel te ver omhoog zou drijven. Met verschillende aanpassingen probeert Apple de prijs van dit toestel namelijk zo laag mogelijk te houden.

iPhone 2018 registratie

Zo krijgt de iPhone 2018 een lcd-scherm in plaats van oled, geen dubbele maar enkele camera en mogelijk ook geen 3D Touch. Hoe groter de opslagruimte, hoe duurder de telefoon; ook dit is dus een logische maatregel voor Apple om te nemen. Waarschijnlijk gaat het dus om twee opties: 64GB en 256GB.

iPhone XS

Bij de twee oled-varianten van de nieuwe iPhone line-up gaat naar verwachting het meest veranderen qua intern geheugen. Volgens Trendforce wil Apple dit jaar een capaciteit van 512GB toevoegen.

Hiermee wordt de eerste stap gezet naar een steeds grotere opslagcapaciteit als standaard. Naast de variant met 512GB, verwachten we dat Apple vasthoudt aan de 64GB- en 256GB-optie. Dit geldt voor zowel de iPhone XS als de X Max.

iPhone XS Max

We verwachten voor de opslag van de iPhone XS Max niet veel anders dan bij de XS. Toch is er ook een kleine kans dat Apple de 64GB bij met name de XS Max overslaat. Een mogelijk rijtje aan opties voor de iPhone XS Max zou dan kunnen zijn: 128GB, 256GB en 512GB.

Een ander scenario zou zijn dat Apple alle vier de opslaggroottes aanbiedt voor de oled-iPhones, en je dus een toestel met 64, 128, 256 of 512 gigabytes aan ruimte kan krijgen.

Lees ook: iPhone 2018-event: 7 verwachtingen voor het grootste Apple-event in jaren

Minimale opslagruimte blijft groeien

De minimale hoeveelheid opslagruimte die smartphonegebruikers nodig hebben, blijft groeien. Mensen gebruiken steeds meer apps en streamen en downloaden vaker vanaf hun telefoon. Bovendien vervangt de smartphone in steeds grotere mate de losse camera, door de alsmaar betere smartphonecamera’s. Meer foto’s en video’s in hogere kwaliteit vreten in snel tempo aan je opslag.

Om die reden heeft Apple over de jaren heen langzaamaan de opslagcapaciteit van 16GB doen verdwijnen. Deze was nog te vinden op de iPhone 6 en iPhone SE bijvoorbeeld, maar hebben tegenwoordig standaard 32GB. Maar ook dit is anno 2018 aan de krappe kant.

Apple Kwartaalcijfers Q3 2018

Bij de introductie van de iPhone 8 nam het bedrijf uit Cupertino dan ook afscheid van 32GB als mogelijke opslagcapaciteit. Voor de gemiddelde iPhone-gebruiker is 64GB vooralsnog voldoende ruimte om data op te slaan. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat Apple deze capaciteit niet meer aanbiedt voor de de drie nieuwe iPhones.

Maar het is slechts een kwestie van tijd voordat ook dit te klein wordt. Met het mogelijk toevoegen van de iPhone XS Max met 512GB geeft Apple namelijk al een duidelijk signaal af voor de toekomst.

Lees meer over de iPhone 2018

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's