‘Alle 2018 iPhones krijgen kleinere notch, 2019 iPhones volledig notch-loos’

Lars Paijmans
7 maart 2018, 14:48
1 min leestijd
‘Alle 2018 iPhones krijgen kleinere notch, 2019 iPhones volledig notch-loos’

De drie iPhone X-opvolgers die Apple dit najaar uitbrengt, krijgen een kleinere notch dan de huidige iPhone X. Volgend jaar zou Apple de uitsnede volledig schrappen.

‘iPhone 2018 notch wordt kleiner’

Het Koreaanse ET News schrijft vandaag een opmerkelijk gerucht. In tegenstelling tot eerdere verhalen, zou Apple dit jaar al de notch van nieuwe iPhones verkleinen. Vooralsnog gingen we er vanuit dat dit pas in de 2019-iPhones werd doorgevoerd.

iPhone 2018 notch

De bronnen (die zoals altijd anoniem willen blijven) benadrukken dat er dit jaar drie nieuwe iPhones verschijnen: een 5,8-inch iPhone X-opvolger, iPhone X Plus met 6,5 inch-scherm en een nieuwe 6,1 inch-iPhone die voor een lagere prijs verschijnt.

Alle drie de modellen zullen smallere schermranden krijgen en een kleinere notch, aldus de bronnen. Dit zouden ook meteen de laatste iPhones met een dergelijke uitsnede in het scherm zijn, want in 2019 zou Apple de notch volledig schrappen. Dan verschijnt de eerste iPhone die echt de volledige voorkant van het toestel met een oled-display vult.

Wel Face ID, geen notch

Ondanks het verwijderen van de notch in 2019 zal Apple nog steeds Face ID gebruiken als methode om de identiteit van gebruikers vast te stellen. Hoe het bedrijf de geavanceerde sensoren en camera in de iPhone wil verwerken zonder uitsnede in het scherm is niet duidelijk. Zo speculeert het gerucht dat de sensoren in het display zelf verwerkt kunnen worden.

Zoals altijd nemen we dit soort geruchten met een korreltje zout, al is het natuurlijk mogelijk dat Apple al eerder met een kleinere notch komt dan aanvankelijk werd gedacht. Wil je meer weten over de nieuwe iPhones die dit najaar verschijnen? Check dan het onderstaande overzicht.

Lees ook: Dit weten we nu al over de vier iPhones van 2018

Bron: ET News
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen