‘Nieuwe 6,1-inch iPhone krijgt helder mlcd-scherm, geen oled’

Rick van der Veer
11 mei 2018, 11:06
2 min leestijd
‘Nieuwe 6,1-inch iPhone krijgt helder mlcd-scherm, geen oled’

De 6,1-inch iPhone die dit jaar uitkomt krijgt een helder lcd-scherm, zo meldt een nieuw gerucht. De prijzen van oled-schermen blijven namelijk maar stijgen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2018 met mlcd-scherm

Dit meldt Business Korea. Om deze reden kiest Apple voor een lcd-scherm in de 6,1-inch iPhone, die in het najaar aangekondigd wordt. Deze iPhone zou het uiterlijk van de iPhone X krijgen, maar toch voor een vanafprijs van zo’n 550 dollar worden verkocht. Ook komt er mogelijk een dualsim-model, wat de eerste keer zou zijn voor een Apple-smartphone.

Het lcd-scherm dat in de 6,1-inch iPhone komt gebruikt dezelfde schermtechniek als de onlangs aangekondigde LG G7 ThinQ. Dat mlcd-scherm kan niet alleen nagenoeg het volledige kleurspectrum weergeven, maar ook een stuk helderder dan andere lcd-displays. Daarnaast gebruiken mlcd-schermen tot wel 30 procent minder energie dan gewone lcd-displays.

iPhone 2018 mlcd-scherm

Uit eerdere geruchten bleek dat de 6,1-inch iPhone waarschijnlijk geen 3D Touch aan boord krijgt. Apple voegt namelijk een nieuwe aanraaksensor toe aan het scherm, die de prijs opdrijft. Deze sensor is een stuk dunner dan wat je normaal bij lcd-schermen ziet. Apple wil hiermee voorkomen dat er een ‘opening’ zit tussen het glas en het scherm.

Door de dunnere aanraaksensor laat Apple mogelijk 3D Touch achterwege, al is het nog niet duidelijk of de nieuwe techniek een alternatief biedt. Toch is het minder ondenkbaar dan het klinkt om de functie achterwege te laten: iPads hebben bijvoorbeeld ook nooit 3D Touch aan boord gehad.

iPhones in het najaar

Dankzij alle geruchten hebben we al een aardig idee van wat Apple in september gaat aankondigen. De iPhone X krijgt opvolgers in de vorm van de iPhone X 2 en grotere iPhone X Plus. Deze twee worden vergezeld door de goedkopere 6,1-inch iPhone, die als gezegd hetzelfde ontwerp krijgt als de iPhone X.

Op de hoogte blijven van alles wat je moet weten omtrent de iPhone 2018? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de officiële iPhoned-app!

Lees het laatste nieuws over de iPhone 2018

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen