‘LG speelt hoofdrol bij schermproductie van 2018 iPhones’

Lars Paijmans
15 juli 2018, 14:37
2 min leestijd
‘LG speelt hoofdrol bij schermproductie van 2018 iPhones’

Nadat Apple vorig jaar alles op Samsung inzette voor de productie van de iPhone X-displays, lijkt LG dit jaar aan te schuiven voor een minstens zo’n belangrijke rol.

Lees verder na de advertentie.

Waarom de iPhone 2018 LG schermen krijgt

Dit jaar zijn de schermen van de drie 2018 iPhones niet alleen afkomstig uit de keuken van Samsung. Ook LG is een samenwerking met Apple aangegaan om een enorme hoeveelheid aan schermen te produceren.

Eerder bleek Apple zijn kansen al te spreiden door zowel LG als Samsung oled-schermen te laten produceren, maar een nieuw bericht van Digitimes stelt nu dat ook de lcd-schermen van de budget iPhone 2018 door LG zullen worden gemaakt.

iPhone 2018 LG

Naast de twee tot vijf miljoen oled-schermen zou LG ook een mega-order van 20 miljoen displays hebben gekregen voor de 6,1-inch iPhone 2018. Dat nieuws is opvallend, omdat Apple aanvankelijk twijfels had bij de kwaliteit van LG. Zo kon het bedrijf een paar maanden geleden niet voldoen aan de strenge kwaliteit eisen die Apple aan externe bedrijven stelt. Volgens Digitimes zou LG zichzelf bewezen hebben met de kwaliteit van het display van de nieuwe LG G7 ThinQ.

Apple spreidt zijn kansen

Hiermee zorgt Apple ervoor dat twee partijen de schermen van de nieuwe iPhones produceren. Vorig jaar kwam de iPhone X-productie in zwaar weer omdat Samsung naar verluidt niet snel genoeg nieuwe schermen kon leveren van de hoogste kwaliteit. Daardoor kwam de iPhone X niet alleen twee maanden na de iPhone 8 en iPhone 8 Plus uit, maar was de voorraad aanvankelijk ook nog eens erg beperkt. Apple lijkt hiervan zijn lesje te hebben geleerd en neemt dit jaar dus zowel Samsung en LG in de arm.

Apple blijkt een nieuwe manier gevonden te hebben om een lcd-scherm in dezelfde vorm te krijgen als het oled-scherm van de iPhone X. Dat is belangrijk, want Apple zou dit najaar drie iPhones uitbrengen die er allemaal nagenoeg hetzelfde uitzien.

De lcd-iPhone wordt de goedkoopste van de drie, wat te danken is aan het goedkopere scherm, het ontbreken van 3D Touch en een enkele cameralens op de achterkant in de stijl van de iPhone 8. Analisten voorspellen dat deze goedkopere iPhone de populairste zal worden, gevolgd door de grotere en duurdere iPhone XS Max met een 6,5-inch scherm.

Lees ook: Zo duur worden de drie 2018 iPhones waarschijnlijk in Nederland

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen