Onderzoek: ‘Interesse in nieuwe iPhones veel groter dan in Samsung Galaxy’s’

Lars Paijmans
13 augustus 2018, 9:01
2 min leestijd
Onderzoek: ‘Interesse in nieuwe iPhones veel groter dan in Samsung Galaxy’s’

Terwijl Samsung de ene na de andere reclame online zet waarin ze Apple belachelijk maken, blijken de meeste consumenten zich hier niks van aan te trekken.

Onderzoek: iPhone 2018 interesse erg groot

Het begint bijna een trend te worden: de afgelopen weken heeft Samsung de ene na de andere video online geplaatst waarin het Apple een hak probeert te zetten. Zo worden er grapjes gemaakt over de notch van de iPhone X, de Genius Bar in de Apple Store en de accuduur van de iPhone.

Uit een onderzoek van PC Mag blijkt dat dit reclame-offensief vooralsnog weinig effect heeft. Hoewel de Galaxy Note 9 nog maar net in de winkels ligt, kijken de meeste mensen liever een maand vooruit naar de nieuwe iPhones.

https://www.youtube.com/watch?v=Jd-FKm27IWE

Van de 1555 ondervraagden bleek 42 procent uit te kijken naar de iPhone 2018, iPhone XS of iPhone XS Max. Slechts 24 procent zei interesse te hebben in de Galaxy-smartphones. Daarna wacht 7 procent op de Google Pixel 3, 4 procent op de LG V40 en 2 procent op de OnePlus 6T. De overige 6 en 11 procent vielen respectievelijk in de categorie ‘anders’ en ‘geen’.

Wat wel opvalt, is dat 8 procent van de mensen die op de Note 9 stemden momenteel een iPhone hebben, wat doet vermoeden dat Samsung een aantal klanten kan wegsnoepen bij de concurrent.

Bijna tijd voor nieuwe iPhones

Volgende maand onthult Apple zijn drie nieuwe iPhones voor het nieuwe jaar. De 6,1 inch-iPhone 2018, de opvolger van de iPhone X, de iPhone X 2018 en grote 6,5 inch-iPhone X Max. Met deze toestellen richt Apple zich op drie verschillende doelgroepen en prijssegmenten, in de hoop dat het dit najaar en volgend jaar voor ieder wat wils heeft. Op onderstaande overzichtspagina’s bundelen we alle geruchten en alles wat je moet weten over deze toestellen, dan kom je er meteen achter welke het beste bij jou past.

Lees alles over de nieuwe iPhones:

Bron: pcmag
Bron afbeelding: AppleIdesigner
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen