‘Nieuwe iPhone krijgt ingebouwde en normale simkaart’

Michel van 't Klaphek
30 juni 2018, 10:33
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhone krijgt ingebouwde en normale simkaart’

Apple gaat minstens één van haar nieuwe iPhones uitrusten met dualsim. Naast het standaard simkaartslot krijg je een ingebouwde Apple SIM, waardoor je niet vast zit aan één specifieke provider.

Lees verder na de advertentie.

‘Waarom de iPhone 2018 ingebouwde simkaart krijgt’

Dat zegt de Chinese outlet 21st Century Business Herald op basis van gesprekken met bronnen in de productieketen. De geruchtenmolen rondom de iPhone 2018 is inmiddels in volle gang en elke dag krijgen we weer nieuwe informatie van zogenoemde bronnen, dus neem het bericht met een korreltje zout.

Naast een regulier simkaartslot, vind je in de behuizing ook een inkeping voor een Apple SIM. Dit is een simkaart die niet gekoppeld is aan een specifieke provider, maar gebruikers laat kiezen uit meerdere aanbieders.

iPhone 2018 ingebouwde simkaart

Dit is met name handig is voor wanneer je op vakantie bent. Alhoewel je nog steeds fysieke kaartjes bij de Apple Store kunt aanschaffen, zit de Apple SIM sinds de laatste iPad Pro (met 4G) compleet in het toestel geïntegreerd. Alhoewel het een handige functie is, gelden er wel beperkingen.

Zo kun je de Apple SIM in ‘slechts’ 180 landen gebruiken, en ondersteunen niet alle providers de simkaart. Dit is bijvoorbeeld het geval in China, waardoor de dualsim-iPhone in dit land met twee ‘echte’ simkaartslotten zou worden uitgerust.

Korreltje zout

Het valt nog maar te bezien hoe waar het gerucht is. Apple heeft namelijk nog nooit een dualsim-iPhone op de markt gebracht, en het is onduidelijk op welke bronnen de Chinese website zich baseert. Een slag om de arm nemen is dus verstandig.

Desalniettemin vindt het gerucht steun uit de hoek van Ming-Chi Kuo, de gerenommeerde Apple-analist. Hij zei onlangs nog dat Apple van plan is om twee versies van de 6,1 inch-iPhone 2018 te maken. De eerste variant zou over een enkel simkaartslot beschikken, terwijl de tweede variant plaats biedt aan twee kaartjes.

De geruchtenmolen wijst tot nog toe op drie nieuwe iPhones dit jaar. Naast een opvolger voor de 5,8 inch-iPhone X, krijgen we ook een goedkope 6,1 inch-iPhone met lcd-scherm te zien, evenals een iPhone XS Max met groot 6,5 inch oled-scherm.

Op de hoogte blijven van de nieuwe iPhones? Download dan de iPhoned-app, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of houd de site in de gaten!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen