‘Nieuwe 6,1-inch iPhone krijgt sterker lcd-scherm zonder 3D Touch’
Lars Paymans

Van de drie nieuwe iPhones die Apple in september uitbrengt, zou het goedkopere lcd-model een extra licht scherm krijgen, dat toch steviger is dan de huidige iPhone X.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Waarom de iPhone 2018 geen 3D Touch krijgt

De bekende Apple-analist Min-Chi Kuo deelt vandaag wat nieuwe informatie over de 2018 iPhones die dit najaar verschijnen. Daarvan is de iPhone 2018 met een lcd-display de interessantste, omdat Apple deze voor een prijs vanaf 550 dollar zou willen verkopen, maar het toestel er wel uitziet als de iPhone X.

iPhone 2018 geen 3D Touch

Om deze lagere prijs te behalen, krijgt de iPhone een lcd-scherm in plaats van het nieuwere en betere oled. Kuo stelt vandaag dat Apple juist voor dit lcd-display iets nieuws probeert. De iPhone zou een zogenaamde Cover Glass Sensor gebruiken, die een stuk dunner is dan we van lcd-schermen gewend zijn.

Daarnaast zou Apple een dunne filmsensor toevoegen aan het scherm, samen met de standaard touch-sensor. Waar deze voor gebruikt wordt is niet duidelijk, maar het zou de schermen vijftien procent duurder maken.

Deze hogere prijs druist in tegen Apples plan om deze iPhone zo goedkoop mogelijk te maken. Daarom verwacht Kuo dat 3D Touch niet aanwezig zal zijn in het toestel. Dit zou een opmerkelijk besluit zijn, aangezien het drukgevoelige 3D Touch al jaren in iOS aanwezig is. Ook iPads hebben de techniek echter nooit gekregen.

Nieuwe filmsensor

Het zou kunnen dat de dunne filmsensor die wordt toegevoegd een alternatief voor 3D Touch vormt, maar hier is verder nog niets over bekend. Het is niet de eerste keer dat Kuo voorspelt dat de goedkopere 2018 iPhone geen 3D Touch krijgt.

Door de lagere prijs verwachten analisten dat deze lcd-iPhone veruit het populairste model wordt van het jaar. Dit zou voor Apple goed uitkomen, nu de iPhone X verkoop de ene na de andere tegenslag te verduren krijgt.

Lees ook: 3 aanwijzingen dat de iPhone X-verkoop flink tegenvalt

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.