De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Benchmarktest toont de kracht van iPhone 2018 en MacBook Pro 2018’

Lars Paijmans
4 juli 2018, 13:07
2 min leestijd
‘Benchmarktest toont de kracht van iPhone 2018 en MacBook Pro 2018’

Op Geekbench zijn vandaag twee nieuwe tests verschenen die verwijzen naar een onaangekondigde MacBook Pro en de nieuwe A12-chip voor de 2018 iPhones. Hoe gaan de prestaties erop vooruit?

iPhone 2018 Geekbench duikt op

Geekbench is een populair middel om de prestaties van chips te meten aan de hand van een benchmarktest. De website is hierdoor vaak een bron van informatie als het op onaangekondigde smartphones en andere producten aankomt.

iPhone 2018 geekbench

Consomac ontdekte dat een onaangekondigde iPhone vorige week getest is. De processor in het toestel vertoont veel overeenkomsten met de A11-chip van vorig jaar, maar het werkgeheugen is wel verhoogd van 2815MB naar 3748MB. Dit sluit aan bij eerdere geruchten dat de 2018 iPhones 4GB aan RAM krijgt.

Wat prestaties betreft gaat de snelheid ten opzichte van de iPhone X er met ongeveer 10 procent op vooruit. In plaats van grote stappen te zetten wat prestaties betreft, zou Apple zich dit jaar focussen op het verbeteren van de accuduur. iOS 12 richt zich immers al op het verbeteren van prestaties, zodat Apple de focus van de hardware dit jaar ergens anders op kan leggen.

MacBook Pro 2018 duikt ook op

Naast de nieuwe iPhone is er ook een Geekbench-test opgedoken die perfect aansluit op de nieuwe MacBook Pro die dit najaar zou verschijnen. De CPU in deze MacBook is nog niet beschikbaar en zou deel uitmaken van de Intel Coffeelake-lijn. Mochten deze cijfers kloppen, dan staat de MacBook ook weer een flinke verbetering te wachten wat prestaties betreft.

iPhone 2018 geekbench

Opvallend genoeg draait de MacBook in deze test op macOS High Sierra in plaats van Mojave, wat kan betekenen dat Apple van plan is om het apparaat eerder uit te brengen dan dit najaar wanneer Mojave verschijnt. In het verleden heeft Apple al vaker nieuwe MacBooks uitgebracht zonder er een speciaal evenement voor te organiseren. Dat zou bij deze nieuwe MacBooks ook het geval kunnen zijn, zeker als Apple dit jaar geen nieuw design of grote nieuwe functies introduceert.

Wel is het belangrijk om dit soort Geekbench-scores met een flinke korrel zout te nemen. Het is relatief makkelijk om dit soort tests te vervalsen, wat het altijd lastig maakt om de betrouwbaarheid van deze tests voor onaangekondigde producten te controleren.

Bron: Geekbench
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen