Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de drie nieuwe 2018-iPhones

Lars Paijmans
27 juli 2018, 17:42
3 min leestijd

Met WWDC achter de rug kunnen we voorzichtig uit gaan kijken naar september: de jaarlijkse iPhone-maand. Welke nieuwe functies hebben de nieuwe toestellen dit jaar voor ons in petto? We brengen ze hier alvast voor je in kaart.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2018-functies: dit is er nieuw

Hoewel Apple de onthulling van de nieuwe iPhones altijd tot september bewaart, zijn we dankzij een flinke dosis geruchten wel wijzer geworden over de vernieuwingen die Apple wil introduceren. Natuurlijk is een slag om de arm hierbij geen overbodige luxe, want iedere functie die we hieronder bespreken, is pas een zekerheid als Tim Cook ‘m aankondigt op een podium in Cupertino. Zoals het er nu naar uitziet ziet de iPhone line-up er dit najaar als volgt uit:

1. A12-chip

Als Apple een jaar niet op het design focust, is wat er in de behuizing gebeurt vaak extra bijzonder. Ook dit jaar belooft de nieuwe A12-chip weer een nieuwe standaard te zetten als het op smartphoneprocessors aankomt. De door Apple ontworpen chip zou gebruikmaken van een 7 nanometer-ontwerp. Hierdoor kan de chip kleiner worden, maar neemt tegelijkertijd de snelheid en energiezuinigheid toe.

iPhone 2018 functies

Daarmee worden merkbaar betere prestaties mogelijk dan de chip die in de iPhone 8 en iPhone X verwerkt zit. Apple zou één van de eerste bedrijven zijn die deze nieuwe techniek gaat gebruiken. Leverancier TSMC is sinds april al stilletjes begonnen met de productie.

2. Kleinere notch maar soortgelijk design

De iPhone X gaf de iPhone een compleet nieuw gezicht, en het zal nog wel even duren tot Apple dit ontwerp weer verder vernieuwt. Alle drie de iPhones die dit najaar verschijnen, zien er daarom waarschijnlijk hetzelfde uit als de iPhone X. Met een klein verschil: de notch, de inkeping aan de bovenkant van het scherm, die kleiner zou worden.

Het zou Apple gelukt zijn om de camera’s en alle sensoren die nodig zijn voor Face ID in een kleiner oppervlakte te verwerken. Goed nieuws, want daardoor blijft er meer schermruimte over.

3. Snelladen met meegeleverde usb-c-lader

De iPhone 8 en X ondersteunen al snelladen, maar de kans is groot dat je hier nog geen gebruik van hebt gemaakt. Om deze iPhones snel op te laden, heb je namelijk een usb-c-naar-Lightning-kabel nodig en een adapter met usb-c-aansluiting. Een aankoop van een paar tientjes, waarvan veel mensen niet eens afwisten dat het de oplaadsnelheid verhoogt.

usb c iPhone-oplader

Dit jaar zal Apple echter voor het eerst in jaren de oplader vervangen die met de iPhones geleverd wordt. In de doos van de nieuwe iPhones zit standaard een usb-c-lader en de benodigde kabel om het toestel in korte tijd weer van veel energie te voorzien.

4. 4GB aan werkgeheugen

Om de A12-chip te ondersteunen, krijgen de nieuwe iPhones meer werkgeheugen dan ooit. De iPhone X en 8 Plus moesten het nog met 3GB aan werkgeheugen doen en de iPhone 8 met 2GB. Dit jaar zou Apple er een schepje bovenop doen door de nieuwe iPhones 4GB aan RAM te geven. Dat zorgt er onder meer voor dat de toestellen meer taken tegelijk aankunnen, zoals het gebruiken van meerdere apps.

iPhone drie cameralenzen

5. Driedubbele camera op iPhone XS Max

Een iets minder betrouwbaar gerucht heeft het over de camera van de iPhone XS Max. Nu steeds meer Android-toestellen een driedubbele lens op de achterkant gebruiken om fotokwaliteit te verbeteren, zou Apple ook het idee overwegen. Huawei liet met de P20 Pro zien hoe drie lenzen voor een betere zoom en foto’s bij mindere lichtomstandigheden zorgen.

6. Geen 3D Touch op goedkopere iPhone 2018

Om het goedkopere 6,1 inch-model zo goedkoop mogelijk te houden, zou dit toestel wat minder functies krijgen dan de iPhone XS en iPhone XS Max. Zo zou het toestel geen 3D Touch ondersteunen, een lcd-scherm in plaats van oled-display krijgen en met een enkele cameralens worden uitgerust. In het onderstaande artikel lees je meer over de manieren waarop Apple de prijs laagt houdt met dit nieuwe budgetmodel.

Lees ook: Op deze 6 manieren wordt de 6,1-inch iPhone het 2018-budgetmodel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu