Overzicht: alle gelekte foto’s van de drie 2018 iPhones op een rijtje

Florence Peeters
6 september 2018, 15:03
3 min leestijd
Overzicht: alle gelekte foto’s van de drie 2018 iPhones op een rijtje

Hoewel Apple de drie nieuwe iPhones aanstaande woensdag pas presenteert, draait de geruchtenmolen al maanden op volle toeren. Wij geven je een overzicht van alle gelekte iPhone 2018 drivfoto’s voorafgaand aan de release.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn alle gelekte iPhone 2018 foto’s

Analisten, ontwerpers en websites proberen altijd zoveel mogelijk renders te maken of gelekte afbeeldingen van nieuwe Apple-producten te bemachtigen. Ook voorafgaand aan de drie nieuwe iPhones die woensdag 12 september in de spotlight staan, zijn veel foto’s en video’s voorbij gekomen. Wij zetten alle gelekte iPhone-foto’s en video’s voor je op een rijtje.

1. Eerste renders

Ruim drie maanden voor de officiële presentatie, op 1 juni, lekken de eerste renders uit van de iPhone 2018 en de iPhone XS. De renders zijn gemaakt door MySmartPrice, die de info van OnLeaks doorgespeeld kreeg.

iPhone 2018 geekbench

Dit was het startschot voor steeds meer gelekte foto’s en renders. Hoe dichterbij we bij het Apple-event komen, des te mee er opduiken.

2. Schematische tekeningen

Op basis van gelekte schematische tekeningen van zowel de 6,1-inch iPhone als de 6,5-inch iPhone XS Max maakte de website Wysla dit concept.

iphone 2018 registratie

Hierdoor kregen we voor het eerst een goed beeld van de verschillende formaten en functies van de toestellen.

3. Dummyvideo duikt op

Vervolgens blijft het bijna een maand stil, totdat er ineens een dummyvideo opduikt van de iPhone XS Max en het goedkopere iphone 2018 model in 6,1 inch-toestel dat waarschijnlijk iPhone XR gaat heten.

De iPhone XS is daarin niet te zien, maar de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo stelt rond dezelfde tijd stellig dat er echt drie iPhones uitkomen in september.

4. Kleuren zijn bekend

Diezelfde Ming-Chi Kuo bemachtigt ook informatie over de kleuren die de nieuwe toestellen krijgen. Zo wordt duidelijk dat de oled-modellen een gouden variant krijgen en het led-model meerdere felle kleuren zoals blauw, rood en oranje.

5. Foto’s schermformaten tonen verschil

Gelekte foto’s van Benjamin Geskin tonen voor het eerst duidelijk de verschillen tussen de panelen. Zijn bronnen stellen dat dit de glasplaatjes zijn waarmee Apple de schermen van de drie 2018 iPhones afdekt.

schermen 2018 iPhones

De foto laat niet alleen het verschil in formaat goed zien, maar onderstreept het gerucht dat de goedkopere 6,1-inch iPhone 2018 dikkere schermranden krijgt. Dit heeft alles te maken met het lcd-scherm dat deze iPhone gebruikt, in tegenstelling tot het oled-scherm van de 5,8-inch iPhone XS en 6,5-inch iPhone XS Max.

6. Nieuwe dummies bevestigen geruchten

Benjamin Geskin en SlashLeaks publiceren eind juli hun eigen testmodellen van de iPhone 2018 en iPhone XS Max. Deze hebben ze op basis van de vele geruchten en hun verwachtingen gemaakt.

iPhone 2018 dummies

Daarnaast post TigerMobiles twee video’s waarin renders van de twee toestellen te zien zijn.

7. Grootste iPhone krijgt landschapsweergave

Geen foto’s die het formaat, maar een nieuwe functie onthullen. Het Braziliaanse iHelpBR ontdekte in iOS 12-bèta gegevens die het schermformaat en de resolutie van de iPhone X Plus bevestigen. Hieruit bleek dat de iPhone XS Max landschapsweergave ondersteunt.

Deze functie is al terug te vinden op de iPhone 8 Plus, maar is niet beschikbaar op de iPhone X.

8. iPhone XS: officiële afbeelding lekt uit

De eerste officiële gelekte foto bevestigt dat de opvolger van de iPhone X een gouden variant krijgt. Ook krijgen we eindelijk meer zekerheid over de naam van het 5,8 inch-model: de iPhone XS. Bovendien toont de foto een nieuwe wallpaper, die waarschijnlijk ook bij de nieuwe toestellen hoort.

iphone xs afbeelding

9. Nieuwste render bevestigt iPhone 2018-kleuren

Tot slot lekt Slashleaks vandaag via Twitter een foto waarop drie kleuren van het 6,1 inch-model te zien zijn. De rode, blauwe en witte variant van Apples nieuwe budgettelefoon.

iPhone 2018-event komt dichterbij

Met nog maar minder dan een week voordat het officiële iPhone 2018-event plaatsvindt, is de kans groot dat er nog meer nieuwe gelekte foto’s of renders verschijnt. Apple zal er tot die tijd echter alles aan doen om zoveel mogelijk informatie een verrassing voor op het evenement te houden.

Uiteraard doet iPhoned woensdag 12 september live verslag van het Apple-evenement. Houd ons dus goed in de gaten! Dit kan via onze website, nieuwsbrief of met onze gratis iPhoned-app in de App Store.

Bronnen afbeeldingen: Slashleaks, 9to5Mac, 9to5Mac, Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen