De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Nieuwe 6,1-inch iPhone kost 550 dollar, krijgt dualsim-model’

Lars Paijmans
19 april 2018, 8:46
2 min leestijd
‘Nieuwe 6,1-inch iPhone kost 550 dollar, krijgt dualsim-model’

Van de drie iPhone X-opvolgers die dit najaar verschijnen, zou het 6,1-inch model twee edities krijgen. Daarvan krijgt één 2018 iPhone de langverwachte dualsim-functionaliteit, zo stelt een analist.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2018 dualsim model op komst

Door alle geruchten is het zo goed als zeker dat er in september drie nieuwe iPhones verschijnen. Een iPhone X 2, grotere iPhone X Plus en een nieuw budgetmodel dat eruit ziet als de iPhone X, maar een stuk goedkoper wordt. Vooral laatstgenoemde zal erg populair zijn, zeker als het gerucht van analist Ming-Chi Kuo blijkt te kloppen.

Hij stelt op basis van anonieme bronnen dat deze ‘budget’ iPhone X vanaf 550 dollar in de winkels komt te liggen. Omgerekend komt dit neer op zo’n 444 euro, al heeft Apple in het verleden vaak de dollarprijs direct overgezet in euro’s. Zelfs in dat laatste geval zou een prijs van 550 euro de helft goedkoper zijn dan de huidige iPhone X.

iPhone 2018 dualsim

Kuo zegt ook dat dit toestel een dualsim-editie krijgt. Hier kun je twee verschillende simkaarten in plaatsen, bijvoorbeeld van je privénummer en werknummer. Daarnaast is het hierdoor heel gemakkelijk om tussen twee providers te wisselen, wat van pas komt als je regelmatig in het buitenland bent.

Dit is een functie waar vooral zakelijke gebruikers al jaren om vragen en iets wat al jaren een optie is bij veel Android-toestellen. Dit dualsim model zou vanaf 650 dollar op de markt komen.

Ook iPhone X Plus krijgt dualsim

Dit is niet de eerste keer dat Kuo beweert dat de 2018 iPhones dualsim krijgen. Vandaag benadrukt dat ook de iPhone X Plus met deze optie wordt uitgerust. Alleen de 5,8 inch-iPhone X 2 zou het met een enkele simkaart moeten doen.

Dit zal er volgens Kuo voor zorgen dat het goedkopere 6,1 inch-model met afstand de populairste iPhone van dit najaar wordt. Deze iPhone heeft dus een iets groter scherm dan de huidige iPhone X, die het met een 5,8-inch oled-scherm moet doen. De iPhone X Plus wordt het grootste scherm dat Apple ooit gemaakt heeft met een afmeting van 6,5-inch. Omdat de schermranden wegvallen wordt de totale behuizing van dit toestel gelukkig niet (veel) groter dan dat van de iPhone 8 Plus.

Lees ook: Alles wat we weten over de drie nieuwe iPhones

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen