‘iPhone 2018 met dualsim komt niet in Nederland uit’

Michel van 't Klaphek
3 augustus 2018, 20:31
2 min leestijd
‘iPhone 2018 met dualsim komt niet in Nederland uit’

Helaas: je kunt je zakelijke smartphone niet van de hand doen. De iPhone XR met dualsim-ondersteuning gaat namelijk aan onze neus voorbij. Het toestel komt vermoedelijk alleen in China uit.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2018 dualsim-ondersteuning niet naar Nederland

Dat zegt Economic Daily News. Volgens de website brengt Apple dit jaar maar liefst vier nieuwe telefoons uit. Naast een opvolger voor de huidige iPhone X en een grotere X Plus, wordt de 6,1 inch-iPhone in twee versies geleverd. Enkel de Chinese versie biedt dualsim-ondersteuning.

De versie die in Europa en de Verenigde State uitkomt, kan overweg met slechts één simkaart. Dit is behoorlijk jammer, omdat het een functie is waar iPhone-bezitters al jaren om vragen. Wanneer je bijvoorbeeld zowel voor je werk als privé bereikbaar wilt zijn, hoef je zo maar een telefoon bij je te dragen. Of wanneer wilt besparen door verschillende sim only abonnementen te gebruiken om te bellen en te internetten.

iPhone 9

Alhoewel het natuurlijk een gerucht is, valt er wat voor de waarheid van het bericht te zeggen. Dualsim-telefoons zijn namelijk mateloos populair in Azië. In Europa winnen de smartphones aan populariteit, maar nog lang niet alle modellen kunnen met twee simkaarten overweg.

Hoe gaat de 6,1 inch-iPhone heten?

Het gerucht spreekt een bericht van afgelopen week tegen, toen er een paar interessante coderegels uit de iOS 12-bèta omhoog kwamen. Zo refereerde Apple regelmatig naar “dual sim device” waardoor het duidelijk was dat een iPhone met dualsim in de pijplijn zit.

Verder meldt de Chinese website dat Apple nog niet zeker is over de namen van de nieuwe iPhones. Er is met name twijfel over het goedkopere 6,1 inch-model met lcd-scherm, dat qua schermformaat tussen de iPhone XS (5,8 inch) en iPhone XS Max (6,5 inch) invalt.

Het is onwaarschijnlijk dat men dit model de iPhone 9 gaat noemen, omdat het zo in de knoop komt met de twee andere toestellen. iPhone 2018 (lcd) ligt eveneens niet in de lijn der verwachting. Het is daarom nog even afwachten.

Lees ook: Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de drie nieuwe 2018-iPhones

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen