iOS 12-bèta bevestigt dualsim voor 2018 iPhones

Lars Paijmans
31 juli 2018, 9:07
2 min leestijd
iOS 12-bèta bevestigt dualsim voor 2018 iPhones

De vijfde bèta van iOS 12 maakt het zo goed als zeker: één of meerdere nieuwe iPhones die dit najaar verschijnen hebben dualsim-ondersteuning.

iPhone 2018 dualsim bevestigd door iOS 12

Nu september en de definitieve release van iOS 12 steeds dichterbij komt, worden er steeds meer functies in de bèta getest. Zo werd gisteren de vijfde testversie uitgebracht, waarin 9to5Mac een paar interessante regels met code ontdekte.

Hierin staat namelijk duidelijk de tekst ‘SecondSimStatus’ en ‘SecondSimTrayStatus’ vermeld. Ook refereert de code aan een ‘dual sim device’. Dat betekent dat de software van de iPhone klaar is om twee simkaarten tegelijk te ondersteunen.

iPhone 2018 dual-sim

Dualsim-ondersteuning is een functie waar mensen al jaren om vragen, omdat dit het mogelijk maakt om twee simkaarten tegelijk in je iPhone te hebben, waar je vervolgens gemakkelijk tussen kunt wisselen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een privé en zakelijke simkaart hebt, of regelmatig naar het buitenland gaat en je hier niet steeds een (prijzige) bundel voor aan wil schaffen.

Alleen voor de iPhone XS Max

Naar verwachting krijgen niet alle drie de nieuwe iPhones ondersteuning voor twee simkaarten. Volgens 9to5Mac zal alleen de grotere iPhone XS Max de functie ondersteunen. De reden hiervoor is niet bekend, al kan het ermee te maken hebben dat er voor de grotere simkaarthouder meer ruimte in het toestel nodig is. Bovendien zijn de Plus-modellen altijd al populair geweest op de zakelijke markt, wat dit een logische verbetering maakt.

Door de verwijzing in de software van Apple zelf is het nu zo goed als zeker dat deze functie dit jaar naar de iPhone komt. Naar verwachting onthult Apple in september de drie nieuwe toestellen, die vervolgens dezelfde maand nog in de winkels liggen. Je leest alles over de geruchten en verwachte functies in onze drie uitgebreide overzichten.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Categorieën: Geruchten, iOS
Device: iPhone XS Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen