De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe 2018 iPhones ondersteunen sneller draadloos opladen’

Lars Paijmans
21 augustus 2018, 11:03
2 min leestijd
‘Nieuwe 2018 iPhones ondersteunen sneller draadloos opladen’

Met een nieuwe adapter in de doos en nu ook de optie om sneller draadloos op te laden, focust Apple zich dit jaar meer dan ooit op zo snel mogelijk de accu’s vullen van de nieuwe iPhones.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2018 draadloos opladen snelheid verhoogd

Het gerucht is afkomstig van China Times, die stelt dat Apple een nieuwe spoel gebruikt. Deze zou gemaakt zijn van koper, wat de oplaadsnelheid ten goede komt.

De iPhone X en 8 hebben een draadloze oplaadsnelheid van 7,5 Watt. Dat is een stuk trager dan opladen met een kabeltje, terwijl concurrerende smartphones (zoals de nieuwe Galaxy’s van Samsung) wel een hogere draadloze oplaadsnelheid hebben van 15 Watt.

iPhone 2018 draadloos opladen

Nu duurt het vaak nog uren om een iPhone X of iPhone 8 zonder kabeltje op te laden, wat de techniek minder bruikbaar maakt voor de momenten dat je snel de accu wil bijvullen.

De huidige draadloze lader in de iPhones is een stuk lichter en dunner dan een koperen lader, maar de nadelen zijn een lagere snelheid en een grotere kans op oververhitting. Door over te stappen op koper zal Apple dus rekening moeten houden met extra gewicht en een onderdeel dat minder flexibel is.

Alleen voor iPhone X Max?

De bronnen van China Times houden er hierdoor rekening mee dat de snellere lader mogelijk maar naar één van de drie nieuwe iPhones komt. Dat zal waarschijnlijk de grotere iPhone XS Max zijn, een toestel met een grotere behuizing, waardoor Apple de ruimte heeft om een dergelijke aanpassing te doen.

Naast draadloos opladen gaat het vullen van je accu met een kabeltje ook een stuk sneller. Dit komt door een nieuwe adapter die Apple in de doos van de nieuwe iPhones zou stoppen. De klassieke usb-adapter wordt vervangen door een usb-c-variant, inclusief een usb-c-naar-Lightning-kabel in de doos. Hierdoor kun je de nieuwe iPhones met een beetje geluk sneller opladen, met en zonder draad.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: China Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen