De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Update: ‘Nieuwe iPhones krijgen geen Apple Pencil-ondersteuning, lcd-model verschijnt later’

Lars Paijmans
27 augustus 2018, 20:27
2 min leestijd
Update: ‘Nieuwe iPhones krijgen geen Apple Pencil-ondersteuning, lcd-model verschijnt later’

Apple zou de twee duurdere oled-iPhones wat exclusieve functies willen geven, zoals Apple Pencil-ondersteuning. Een nieuw gerucht stelt nu echter dat deze vlieger niet opgaat. 

Update 27 augustus 20:27: Volgens de gerenommeerde analist Ming-Chi Kuo krijgen de nieuwe iPhones geen Apple Pencil-ondersteuning. Volgens hem levert dit simpelweg geen ‘goede gebruikerservaring’ op.

Verder denkt hij dat de 6,1 inch-iPhone – vermoedelijk de goedkoopste van het stel – iets later dan de andere twee toestellen verkrijgbaar is. De twee oled-modellen gaan waarschijnlijk op 21 september in de verkoop, terwijl het lcd-toestel ergens in oktober uitkomt.

Origineel bericht:

Oled iPhone 2018 Apple Pencil ondersteuning

Trendforce schrijft dat de opvolger van de iPhone X en de iPhone XS Max dit najaar ondersteuning krijgen voor de Apple Pencil. Deze stylus was tot nu toe alleen geschikt voor de iPad Pro. Door de iPhone ook samen te laten werken met het pennetje, zou de verkoopcijfers van de Pencil flink kunnen verhogen.

iPhone 2018 Apple Pencil

Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om notities te maken of annotaties aan te brengen in tekst. Dit zou vooral goed van pas komen op het grotere 6,5 inch-display van de iPhone XS Max. Ter vergelijking: de onlangs verschenen Note 9 van Samsung heeft een 6,4 inch-scherm en heeft een meegeleverde stylus. Het gerucht dat de nieuwe iPhone ondersteuning voor de Apple Pencil zou krijgen gaat al maanden rond.

Drie opslagcapaciteiten voor nieuwe iPhones

Daarnaast zegt Trendforce te weten hoeveel intern geheugen er in de iPhones aanwezig is. Vorig jaar had je bij de iPhone X de keuze uit 64GB en 256GB aan intern geheugen, dit jaar zou Apple dit verder uit willen breiden met een nieuwe capaciteit van 512GB.

Dat is voor iPhones een belangrijke stap, aangezien je dit geheugen in tegenstelling tot andere smartphones achteraf niet uit kunt breiden met een geheugenkaartje. De goedkopere iPhone 2018 met een lcd-scherm zou wel alleen als 64GB- en 256GB-model op de markt komen en ondersteunt niet de Apple Pencil. Er zijn meer manieren waarop Apple de kosten van deze iPhone laag probeert te houden, zo zou het toestel geen dubbele cameralens krijgen en is ook ondersteuning voor 3D Touch nog de vraag. In het onderstaande overzicht laten we zien hoe de iPhone 2018 het budgetmodel wordt.

Lees ook: Zo wordt de iPhone 2018 Apples nieuwste budgetmodel

Bronnen: Trendforce, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen