‘iPhone van 2017 gaat ruim duizend dollar kosten’

Rutger Otto
9 februari 2017, 8:59
2 min leestijd
‘iPhone van 2017 gaat ruim duizend dollar kosten’

Apple zou flink uitpakken om het tienjarige jubileum van de iPhone te vieren. Niet alleen met een gloednieuwe telefoon, maar ook door er een extra hoog prijskaartje aan te hangen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2017 prijs

De iPhone die Apple dit jaar uitbrengt zou een volledig nieuw design krijgen met hoogwaardige onderdelen. Fast Company meldt nu dat het toestel waarschijnlijk ‘boven de duizend dollar’ gaat kosten. De website citeert daarmee een bron die ‘op de hoogte is van Apples plannen’.

Heel verrassend noemt Fast Company de prijsstijging niet. Momenteel betaal je voor de 256GB-versie van de iPhone 7 Plus 969 dollar. In Nederland ligt die prijs al op 1129 euro. Daarmee is dat het duurste model. De nieuwe iPhone zou een stuk beter worden, met onder meer een OLED-display dat mogelijk over de volledige voorkant van de telefoon loopt. Zo’n scherm kost Apple waarschijnlijk twee keer zo veel als de LCD-displays die nu gebruikt worden. Ook krijgt de iPhone van 2017 volgens bronnen meer geheugen, wat de kosten eveneens opdrijft.

iPhone 8 trailer

iPhone 8 of iPhone X?

Over de naam van de nieuwe iPhone is Fast Company nog niet helemaal uit. Het zou de iPhone 8 kunnen worden, maar er gaan ook geruchten over de ‘iPhone X’, waarmee de X staat voor het tienjarige bestaan van de iPhone. Over het formaat van de telefoon gaan ook veel geruchten, Fast Company claimt dat hij 5,8-inch wordt, wat vaker wordt gedacht. Waarschijnlijk verschijnen naast dit model ook nog een 4,7-inch iPhone (7S) en een 5,5-inch iPhone (7S Plus). Alleen de grootste iPhone wordt van een OLED-display voorzien.

De bron van Fast Company noemt het design van de nieuwe iPhone ‘een soort gladde, zwarte monoliet met weinig visuele onderbrekingen in het ontwerp’. Daarmee bevestigt hij min of meer dat de voorkant volledig van glas wordt voorzien. De homeknop moet in het glas komen te liggen. Mogelijk verdwijnen zelfs de knoppen voor volume en power en de accu zou groter worden.

Nieuwe technologie

Verder zou Apple met Lumentum werken aan een nieuwe 3D-technologie die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen. “Het kan ook gebruikt worden voor de camera om de resolutie te verbeteren”, zegt de anonieme bron. “Of de technologie wordt gebruikt voor augmentedreality-applicaties.”

Met zoveel geruchten is het lastig om al een goed beeld van de nieuwe iPhone te schetsen, die waarschijnlijk pas in september wordt aangekondigd. De komende maanden zullen nog veel geruchten volgen, maar gaan ook onderdelen van het toestel lekken. Daarmee krijgen we een beter beeld van Apples eerste écht nieuwe iPhone-ontwerp in jaren.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron: Fast Co
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen