iPhone 16 (Pro) display productie begint in juni 

Piet-Jan Lentjes
17 mei 2024, 8:52
1 min leestijd
iPhone 16 (Pro) display productie begint in juni 

De release van de iPhone 16 komt langzaam dichterbij. Nu gaat ook de productie van de belangrijkste onderdelen binnenkort van start!

Lees verder na de advertentie.

iPhone 16 (Pro) display productie begint in juni 

Volgens display-analist Ross Young gaat Apple in juni met de productie beginnen. Dat is niet zo heel verwonderlijk, want de iPhone 16 (Plus) en de iPhone 16 Pro (Max) komen als het goed is in september al uit.

iPhone 16 features

Young zei dit in een tweet op X die alleen door abonnee’s gelezen kan worden. Hij vertelde daarin dat de productie voor de panels van de iPhone 16 en iPhone 16 Pro ‘volgende maand’ gaat beginnen. In die maand zou dan ook de grootste bulk van de productie plaatsvinden.

Het is daarna niet heel lang meer wachten op de volgende iPhones. De iPhone 16, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Plus en iPhone 16 Pro Max, gaan volgens geruchten veel op de iPhone 15 lijken. Maar Apple gaat schijnbaar wel de grootte van de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max aanpassen.

De iPhone 16 Pro krijgt een scherm van 6,3 inch (dit was bij de voorgaande iPhones altijd 6,1 inch). Maar dat is nog niet zo groot als de iPhone 16 Pro Max. Die gaat van 6,7 inch naar 6,9 inch. De afmetingen van de iPhone 16 (6,1 inch) en de iPhone 16 Plus (6,7 inch) blijven wel gelijk.

iPhone 16 Pro groter

Andere geruchten over de productie van de iPhone 16 laten weten dat er een nieuwe ‘Capture’-knop gaat komen. De chip en de camera krijgen beide een upgrade. Ook zijn de verwachtingen dat de iPhones ondersteuning gaan krijgen voor wifi 7.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: macrumors, macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16
Apple iPhone 16

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu