De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘iPhone 16 Pro krijgt spectaculair full-screen ontwerp’

Koen van Ekeren
21 april 2022, 9:57
2 min leestijd
‘iPhone 16 Pro krijgt spectaculair full-screen ontwerp’

Geen notch, cameragaatje of andere uitsparing. Bij het ontwerp van de iPhone 16 Pro die Apple in 2024 lanceert, bestaat de voorkant alleen maar uit scherm. Dit meldt de betrouwbare Apple-insider Ming-Chi Kuo.

Lees verder na de advertentie.

Full-screen ontwerp voor iPhone 16 Pro

‘Ik denk dat de eerste full-screen iPhone in 2024 verschijnt’, schrijft Kuo op Twitter. Bij de high-end iPhone van dat jaar zou Apple de onderdelen die nodig zijn voor Face ID, achter het scherm plaatsen. Er is zelfs een under-display selfiecamera.

Hierdoor is er geen uitsparing meer nodig en zou het vlaggenschip van 2024 een oled-scherm hebben dat de volledige voorkant beslaat. Waarschijnlijk noemt Apple dit toestel de iPhone 16 Pro. Kuo heeft een zeer goede reputatie als het gaat om voorspellingen over toekomstige iPhones, dus de kans is groot dat zijn uitspraken kloppen.

Een camera achter het scherm brengt uitdagingen met zich mee. ‘Situaties met weinig licht zijn nadelig voor de kwaliteit van de camera aan de voorkant. ISP en algoritme zijn van cruciaal belang voor kwaliteitsverbeteringen’, merkt Kuo op.

Apple zou niet de eerste zijn met een selfiecamera onder het scherm. Onder meer fabrikant Xiaomi bracht met de Mi Mix 4 al een smartphone uit met een ‘under panel camera’. De fotokwaliteit daarvan is echter matig. De camera kan niet voldoende licht opvangen door het display, waardoor foto’s er donker uitzien. Bovendien is de selfiecamera niet helemaal onzichtbaar.

Eerste stappen bij iPhone 14 Pro

iphone 14 pro design poll

Overigens lijkt de inkeping al dit jaar te verdwijnen. Bij de iPhone 14 Pro (die Apple vermoedelijk in september 2022 presenteert) zou Apple de selfiecamera verstoppen achter een pilvormige-uitsparing. Ook komt er een gaatje in het scherm, waarin Apple onderdelen voor Face ID huisvest.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Download de iPhoned-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Ming-Chi Kuo
Bronnen afbeeldingen: MacRumors, 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu