Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Zien: zo veel groter wordt de iPhone 16 Pro Max

Piet-Jan Lentjes
16 mei 2024, 14:46
2 min leestijd
Zien: zo veel groter wordt de iPhone 16 Pro Max

De iPhone 16 Pro Max wordt de grootste iPhone ooit, maar hoe groot wordt hij eigenlijk? Hier zie je hem naast de iPhone 15 Pro Max!

Lees verder na de advertentie.

Zien: zo veel groter wordt de iPhone 16 Pro Max

We wisten al dat het scherm van de iPhone 16 Pro Max 6,9 inch groot gaat worden, maar dat blijft natuurlijk lastig voor te stellen. ZONEofTECH op X (voormalig Twitter), heeft nu foto’s gedeeld van een dummy die naast een iPhone 15 Pro Max ligt. Zo kun je goed zien hoe groot de volgende iPhone eigenlijk is. Handig om te weten: de iPhone 15 Pro Max heeft een scherm van 6,7 inch.

iphone 16 pro max groter

Als je zo naar de foto kijkt, wordt de iPhone 16 Pro Max niet heel veel groter dan de iPhone 15 Pro Max. Door beide toestellen naast elkaar te leggen, kun je het verschil goed zien. Maar zou je ze los van elkaar bekijken, dan is het verschil nog amper zichtbaar. Toch zijn die extra 0,2 inch mooi meegenomen, als je een zo groot mogelijk scherm wilt.

Overigens is het niet alleen de iPhone 16 Pro Max die groter wordt dan zijn oudere broertje. Ook de iPhone 16 Pro wordt volgens geruchten groter dan zijn voorganger. De iPhone 16 Pro wordt namelijk 6,3 inch. Ter vergelijking: de iPhone 15 Pro had een schermdiagonaal van 6,1 inch.

iPhone 16 Pro (Max) in het kort

Bovenstaande is niet het enige dat er dit jaar gaat veranderen volgens de geruchten. Bij de Pro-modellen verdwijnt ook de Face ID-sensor onder het scherm, waardoor het Dynamic Island overbodig wordt. 

Er komt ook een nieuwe ‘Capture’-knop. De precieze functie van de nieuwe button is nog onduidelijk, maar volgens geruchten wordt de knop in ieder geval geplaatst onder de vergrendelknop, aan de rechterkant van het toestel.

Er worden vermoedelijk meerdere camerafuncties toegevoegd aan de Capture-knop, zoals het maken van een foto of het opnemen van een video. Door de knop lang (of kort) in te drukken bepaal je welke actie er wordt uitgevoerd.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: macrumors, ZONEofTECH
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16 Pro Max
Apple iPhone 16 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu