iPhone 16 Pro Max krijgt niet één, maar twee 48 MP-camera’s

Yannick Chalkiopoulos
22 mei 2024, 14:00
2 min leestijd
iPhone 16 Pro Max krijgt niet één, maar twee 48 MP-camera’s

Volgens geruchten krijgt de iPhone 16 Pro Max dit jaar niet één, maar twee 48-megapixelcamera’s. Dit weten we al over camera’s van de iPhone 16 Pro Max!

Lees verder na de advertentie.

iPhone 16 Pro Max krijgt betere camera

Apple presenteert dit jaar de iPhone 16-reeks, waar we door geruchten steeds meer over te weten komen. Zo is al duidelijk dat de actieknop naar alle nieuwe iPhones komt en dat het camera-eiland bij de ‘normale’ iPhones op de schop gaat. Over de camera van de iPhone 16 Pro Max is nu nog meer bekend, want de telefoon krijgt naar verluidt een ultragroothoeklens die véél beter is.

Lees ook: iPhone 16 (Pro) verschijnt in nieuwe kleuren (en zo ziet dat eruit)

Apple gaf de camera van de iPhone 14 Pro (Max) een grote update, want de standaard groothoeklens werd een 48-megapixelcamera. Voorheen was dit nog slechts 12 megapixel. Bij de iPhone 15 (Plus) zagen we dezelfde camera, waardoor alle iPhones beschikken over één 48 MP-camera en twee 12 MP-camera’s. Dit jaar gaat Apple nog een stap verder, want de iPhone 16 Pro Max beschikt naar verluidt over twee camera’s met 48 megapixel.

iPhone 16 features

Twee keer 48 MP bij de nieuwe iPhone

Dat betekent dat de iPhone 16 Pro Max een camera krijgt, die een stuk beter is dan we bij de iPhone 14 Pro én iPhone 15 Pro op dit moment zien. De ultragroothoeklens wordt dan eveneens een 48-megapixelcamera, terwijl dat bij de huidige iPhones nog 12 megapixel is. Zo kun je dus veel scherpere foto’s maken, zeker in combinatie met de nieuwe lens van de iPhone 16.

Deze nieuwe lens is naar verluidt veel lichtgevoeliger, waardoor je dus ook bij weinig licht mooie plaatjes kunt schieten. Zo krijgt vooral de camera van de iPhone 16 Pro Max een grote update. Het is de verwachting dat de tetraprismalens van de iPhone 15 Pro Max weer terugkomt, mogelijk bij zowel de iPhone 16 Pro als de iPhone 16 Pro Max. Het is nog onduidelijk of je met de iPhone 16 Pro Max straks nóg verder in kunt zoomen.

iPhone camera

iPhone 16 Pro blijft mogelijk achter

Opvallend is dat de geruchten voorspellen dat de iPhone 16 Pro Max twee 48-megapixelcamera’s krijgt. Het is vooralsnog onduidelijk of ook de iPhone 16 Pro twee camera’s met 48 megapixel krijgt, of het moet doen met een ultragroothoeklens van 12 megapixel. Eerdere geruchten voorspelden juist dat de verschillen in camerafuncties dit jaar zouden verdwijnen tussen de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max.

Lees ook: ‘iPhone 16 neemt deze functie dit jaar over van de iPhone 15’

Welke camera’s de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max precies krijgen weten we pas over een aantal maanden. Meestal vindt de lancering van de nieuwe iPhones plaats in de tweede week van september. Als we heel ver vooruitkijken betekent dat een release op maandag 9 of dinsdag 10 september 2024. Wil je niet zo lang wachten met het kopen van een nieuwe iPhone? Bekijk dan de beste prijzen van de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max hier, zodat je nooit teveel betaalt!

Apple iPhone 15 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 52,- p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 1.014,90

Bekijk prijzen

Apple iPhone 15 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 72,50 p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 1.229,-

Bekijk prijzen
Bronnen afbeeldingen: macrumors, macrumors, Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16 Pro
Apple iPhone 16 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu