Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘iPhone 16 Pro krijgt dunste randen van een smartphone ooit’

Piet-Jan Lentjes
4 juni 2024, 11:17
2 min leestijd
‘iPhone 16 Pro krijgt dunste randen van een smartphone ooit’

Volgens geruchten wordt het scherm van de iPhone 16 Pro (Max) een stukje groter. Dat zou betekenen dat de iPhone 16 Pro de dunste randen van een smartphone ooit krijgt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 16 Pro krijgt dunste randen van een smartphone ooit

Volgens een bericht op X krijgt de iPhone 16 Pro de dunste randen van een smartphone ooit. De randen worden dan nog dunner dan die van de Samsung Galaxy S24, die op dit moment nog de dunste randen heeft van een smartphone.

Maar het lijkt er wel op dat het Dynamic Island (dit is het zwarte balkje bovenaan het scherm) niet gaat veranderen. Dat gaat volgens geruchten pas gebeuren bij de iPhone 17. Dan verdwijnt Face ID onder het scherm en daarmee kan het Dynamic Island kleiner worden.

Dynamic Island

Toen Apple de iPhone 15-serie introduceerde gingen de randen al van 3,5 mm naar minder dan 2 mm. Nu worden de randen bij de iPhone 16 Pro nog smaller. Dit gerucht lijkt ook in te haken op het feit dat Apple intern iets gaat veranderen bij de iPhone 16 Pro (Max). Apple zou namelijk BRS-technologie (Border Reduction Structure) gaan gebruiken. Ze passen dan de bedrading en printplaten langs de randen van de iPhone aan zodat de randen dunner kunnen worden.

De iPhone 16 Pro (Max) wordt dit jaar iets groter, maar omdat de randen iets tegelijkertijd ook wat dunner worden blijven de afmetingen van het toestel binnen de perken.

De iPhone 16 Pro krijgt een display van 6,3 inch (de iPhone 15 Pro heeft een scherm van 6,1 inch). De iPhone 16 Pro Max doet daar nog een schepje bovenop, want daar gaat het scherm van 6,7 inch naar 6,9 inch.

iPhone 16 features

iPhone 16 release en meer vernieuwingen

Apple zal de iPhone 16 hoogstwaarschijnlijk gaan aankondigen tijdens de keynote in september. Naast de veranderingen aan het scherm en de randen krijgt de iPhone 16 Pro (Max) ook een ‘capture’-knop, vergelijkbaar met de ontspan-knop op een fotocamera. Door deze knop zachtjes in te drukken kun je op een onderwerp focussen. En druk je de knop helemaal in? Dan maak je de foto. Daarnaast gaat de 5x zoom voor het eerst ook op andere iPhones verschijnen (en niet meer alleen op de Max).

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: ispazio, macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16 Pro
Apple iPhone 16 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu