‘iPhone 16 Pro krijgt Wifi 7 én 48 MP ultragroothoek-camera’

Yannick Chalkiopoulos
16 augustus 2023, 12:12
3 min leestijd
‘iPhone 16 Pro krijgt Wifi 7 én 48 MP ultragroothoek-camera’

De iPhone 16 Pro krijgt waarschijnlijk enorm snelle wifi én een ultragroothoeklens met een camera van maar liefst 48 megapixel. Dit weten we tot nu toe.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe geruchten over de iPhone 16 Pro

Er is inmiddels al veel duidelijk over de nieuwe functies van de iPhone 15, waardoor we langzaam kunnen gaan kijken naar de iPhone 16. De nieuwe telefoon verschijnt pas in 2024, maar de eerste geruchten over de iPhone 16 zijn al opgedoken. Zo wordt vooral de camera van de iPhone 16 Pro een stuk beter, de telefoon krijgt namelijk een nieuwe lens waarmee je nóg verder kunt inzoomen dan bij de iPhone 15.

Lees ook: iPhone 16 Pro Max kan nóg verder inzoomen – dit weten we

Over de camera van de iPhone 16 Pro is nu nog meer bekend. De telefoon krijgt naar verluidt een ultragroothoeklens die een stuk beter is dan we bij de iPhone 14 Pro én iPhone 15 Pro gaan zien. Daarnaast krijgt de telefoon het geavanceerde Wifi 7, maar wat is dat precies? Wij vertellen je alles over de nieuwe camera én wat je gaat merken van de snellere wifi.

iPhone concept camera

iPhone 16 Pro krijgt nieuwe 48-megapixelcamera

Apple gaf de camera van de iPhone 14 Pro (Max) een grote update, want de standaard groothoeklens werd een 48-megapixelcamera. Voorheen was dit nog slechts 12 MP, waardoor de nieuwe camera dus veel beter is. Deze 48-megapixelcamera komt naar verluidt dit jaar ook naar de reguliere iPhone 15 (Plus). De nieuwe iPhones beschikken dan allemaal over één 48 MP-camera en twee 12 MP-camera’s.

Bij de iPhone 16 Pro komt hier verandering in, want de ultragroothoeklens wordt dan eveneens een 48-megapixelcamera. Deze lens heeft dan evenveel megapixel als de standaard groothoeklens bij de iPhone 16 Pro. Zo kun je dus veel scherpere foto’s maken, zeker in combinatie met de nieuwe lens van de iPhone 16. Deze is veel lichtgevoeliger, waardoor je dus ook bij weinig licht mooie plaatjes kunt schieten.

Veel sneller internetten met de iPhone 16

Internetten gaat bovendien een stuk soepeler met de iPhone 16 Pro, want de telefoon krijgt ondersteuning voor Wifi 7. Dit wordt in de toekomst de nieuwe wifi-standaard en zorgt voornamelijk voor veel sneller internet. Zo is Wifi 7 vier keer zo snel als Wifi 6(E) en zes keer zo snel als Wifi 5. Bovendien is het met Wifi 7 mogelijk om via meerdere frequenties tegelijk data over te zetten.

Lees ook: Beetje retro: iPhone 16-camera gaat lijken op iPhone 12

De nieuwe standaard schakelt tussen 5 GHz en 6 GHz, afhankelijk van welke frequentie de hoogste snelheid heeft. Het voordeel hiervan is dat je meer apparaten met je draadloze netwerk kunt verbinden, zonder dat de internetsnelheid achteruitgaat. Met de iPhone 16 Pro heb je straks dus veel minder snel last van traag internet, mits je met wifi bent verbonden én de router ook ondersteuning biedt voor Wifi 7.

wifi

iPhone 16 verschijnt pas in 2024

Het duurt nog wel even voor we de iPhone 16 Pro (Max) kunnen verwachten, de telefoon verschijnt pas in 2024. Tegen die tijd kan er natuurlijk veel veranderen, waardoor het mogelijk is dat de camera van de iPhone 16 Pro straks nóg veel geavanceerder wordt dan we tot nu toe vermoeden. Dat blijft natuurlijk nog afwachten, maar het is zeker dat de camera van de iPhone sterk zal verbeteren.

Heb jij geen zin om te wachten tot 2024 en ben je nu op zoek naar een nieuwe iPhone? Dan kun je beter nog even wachten, want volgende maand worden de iPhones vermoedelijk een stuk goedkoper. Heb je per direct een nieuwe telefoon nodig? Dan is de iPhone 14 Pro Max de beste iPhone van dit moment. Als je die te duur vindt, is de iPhone 14 Pro de juiste keuze. Bekijk de beste deals in onze prijsvergelijker:

Apple iPhone 14 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 61,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.109,-

Bekijk beste prijs

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 54,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.039,-

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de iPhone 15? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: ConceptsiPhone, EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu