Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPhone 16 prijzen: dit gaat de nieuwe iPhone kosten

Piet-Jan Lentjes
27 mei 2024, 9:58
2 min leestijd
iPhone 16 prijzen: dit gaat de nieuwe iPhone kosten

In september is het zover, want dan komt de volgende iPhone uit. Maar hoeveel gaat hij kosten? Deze prijzen van de iPhone 16 verwachten we!

Lees verder na de advertentie.

iPhone 16 prijzen: dit gaat de nieuwe iPhone kosten

Waarschijnlijk zit de iPhone 16 in dezelfde prijsklasse als de iPhone 15. Wanneer we de prijzen van de vorige iPhone doorberekenen, komen we bij de volgende prijzen voor de iPhone 16 uit:

iPhone 16 features

iPhone 16 release: dit is wanneer hij verschijnt

De presentatie van de nieuwe iPhone vindt vrijwel altijd plaats rond september. Bij de iPhone 15 was dat op dinsdag 12 september. Waarschijnlijk zat het dan dit jaar op dinsdag 10 september zijn. De exacte datum blijft altijd nog even gissen, maar het zal vrijwel zeker in september van dit jaar zijn.

Dit is de iPhone 16 in het kort

De prijzen van de iPhone 16 mogen dan vrijwel gelijk blijven, aan de smartphone gaat Apple wel wat veranderen. Zo wordt de iPhone 16 Pro iets groter en krijgt een scherm van 6,3 inch (de iPhone 15 Pro had een 6,1-inch scherm).

iPhone 16 Pro groter

Het scherm van de iPhone 16 Pro Max gaat van 6,7 inch naar 6,9 inch. De afmetingen van de iPhone 16 (6,1 inch) en de iPhone 16 Plus (6,7 inch) blijven wel gelijk.

Bij de Pro-modellen verdwijnt volgens geruchten ook Face ID onder het scherm, waardoor het Dynamic Island overbodig wordt. ProMotion blijft zoals bij de iPhone 15-serie beperkt tot de Pro-modellen, waardoor de reguliere iPhones dit jaar opnieuw geen always-on scherm hebben.

Ook krijgt de iPhone 16 (Pro) nieuwe kleuren. Apple voegt namelijk wit en paars toe aan de line-up. Naast deze kleuren heb je dan ook nog de keuze uit blauw, roze, geel, groen en zwart.

iphone 16 kleuren

Dit zijn dezelfde tinten die we bij de iPhone 15 (Plus) zagen. Het is de verwachting dat de iPhone 16 en de iPhone 16 Plus in dezelfde kleuren worden uitgebracht, waarbij je dit jaar dus de keuze hebt uit zeven opties.

Wil je meer weten over de volgende iPhone? En meteen weten als de prijzen van de iPhone 16 officieel bekend zijn? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bronnen afbeeldingen: macrumors, macrumors, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16
Apple iPhone 16

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu