‘Periscooplens blijft ook bij de iPhone 16 exclusief voor de Pro Max’

Yannick Chalkiopoulos
2 februari 2023, 12:07
2 min leestijd
‘Periscooplens blijft ook bij de iPhone 16 exclusief voor de Pro Max’

Volgens Ming-Chi Kuo krijgt alleen de iPhone 16 Pro Max een periscooplens. Dit is waarom de camera niet naar de hele iPhone 16-serie komt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 16 Pro Max krijgt periscooplens

Eerder werd al duidelijk dat de iPhone 15 Ultra (de Pro Max van dit jaar) een nieuwe periscooplens krijgt. Zo’n lens is vooral bedoeld om veel verder in te zoomen dan nu bijvoorbeeld met de iPhone 14 Pro mogelijk is. Met deze techniek liggen de cameralenzen in de breedte (en niet zoals nu in de diepte) in een iPhone, waardoor grotere zoomlenzen ingebouwd kunnen worden. 

Met de periscooplens in je iPhone kan je naar verwachting 10x inzoomen. Ter vergelijking: met de iPhone 14 Pro (Max) kan je 3x inzoomen. Een periscooplens betekent dus een flinke verbetering. Apple-analist Kuo heeft nu voorspeld dat de periscooplens enkel naar de iPhone 16 Pro Max komt.

Het formaat van de iPhone is belangrijk

Mocht de periscooplens daadwerkelijk enkel naar de iPhone 16 Pro Max komen, dan heeft dat naar alle waarschijnlijkheid te maken met het formaat van het toestel. Een periscooplens heeft namelijk meer ruimte nodig dan een ‘normale’ lens, waardoor er in het ontwerp van de iPhone meer ruimte vrijgemaakt moet worden voor de camera in het toestel.

De iPhone 16 Pro Max is – zoals de naam al zegt – een behoorlijk grote telefoon. Apple heeft daardoor meer ruimte om te vullen, waardoor er dus ook meer ruimte over is voor een periscooplens. Hoe breder de lens in het toestel, hoe verder er ingezoomd kan worden. De grootte van het toestel is waarschijnlijk ook een van de redenen dat de periscooplens straks (waarschijnlijk) alleen aan de iPhone 15 Ultra wordt toegevoegd.

iPhone 16 periscoop

iPhone 16 verschijnt pas in 2024

Het duurt nog wel even voor we de iPhone 16 (Pro Max) kunnen verwachten, de telefoon verschijnt pas in 2024. Tegen die tijd kan er natuurlijk veel veranderen, waardoor het mogelijk is dat de periscooplens ook aan de iPhone 16 Pro wordt toegevoegd. Traditiegetrouw breidt Apple namelijk de functies van de Pro uit naar alle modellen van de volgende generatie iPhone.

Heb jij geen zin om te wachten tot 2024 en ben je nu aan een grote, nieuwe iPhone toe? De iPhone 14 Plus is erg in prijs aan het dalen door de tegenvallende verkoop. Bekijk de beste deals in onze prijsvergelijker:

Apple iPhone 14 Plus prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 51,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 969,-

Bekijk beste prijs

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: 4RMD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu