iPhone 16 heeft een betere batterij (maar niet zoals je denkt)

1 juli 2024, 9:52
2 min leestijd
iPhone 16 heeft een betere batterij (maar niet zoals je denkt)

Apple werkt aan een nieuwe functie die het makkelijker gaat maken om de batterij te vervangen in de iPhone 16. Dit gaat er veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Batterij vervangen wordt een stuk makkelijker vanaf de iPhone 16

Apple gaat bij de iPhone 16 wat veranderen aan de batterij. Dit moet vanwege nieuwe wetgeving van de EU. Daarin staat dat smartphone-makers ervoor moeten zorgen dat iemand de batterij zelf moet kunnen vervangen.

iPhone accu

Volgens de geruchten is Apple van plan om een speciale techniek te gebruiken waarmee de batterij makkelijker uit de behuizing gehaald kan worden. Bij de huidige iPhones moet je twee plakstrips die onder de batterij zitten verwijderen door eraan te trekken. En dan moet je maar hopen dat je ze in een keer eruit kunt trekken, en ze ondertussen niet knappen af afbreken. Daarna heb je nog speciale hardware nodig om een nieuwe batterij in de iPhone te plaatsen.

Apple test nu een manier om de batterij te voorzien van een metalen coating. Door dan een kleine stroomstoot door de accu te sturen laat hij makkelijk(er) los en is de iPhone 16-batterij te vervangen. Bezitters van de iPhone moeten dan nog wel zelf de iPhone openmaken. En dat blijft stiekem best lastig.

De nieuwe batterij komt waarschijnlijk terecht in één van de iPhone 16-modellen die later dit jaar gaat verschijnen. Verwacht wordt dat alle iPhone 17-modellen daarna de nieuwe batterij gaan krijgen.

Apple kan nog onder de wetgeving uitkomen als de iPhone bepaalde criteria kan waarmaken. Maar dan moet de batterij 83 procent van de lading behouden na 500 keer volledig opladen (en 80 procent na 1000 keer opladen).

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16
Apple iPhone 16

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu