iPhone 16 krijgt accu die veel groter is (en dat moet ook wel)

Yannick Chalkiopoulos
31 mei 2024, 13:00
3 min leestijd
iPhone 16 krijgt accu die veel groter is (en dat moet ook wel)

Volgens geruchten wordt de accu van de iPhone 16 veel groter, waar nu nieuwe beelden van zijn gelekt. Dit weten we al over de nieuwe accu.

Lees verder na de advertentie.

Grotere batterij voor de iPhone 16

Er zijn weer nieuwe beelden opgedoken van de iPhone 16, waar naar verluidt de nieuwe accu op is te zien. De nieuwe iPhone krijgt een accu deel veel groter is dan de huidige accu in de iPhone 15. Op de foto is te zien dat de nieuwe batterij een L-vorm heeft. Het gaat vermoedelijk om de accu voor de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max. Vooral laatstgenoemde krijgt waarschijnlijk een flink verbeterde batterijduur.

Lees ook: iPhone 15 Pro vs. iPhone 16 Pro: dit worden de grootste verschillen

Volgens geruchten krijgt de iPhone 16 Pro een accu met een batterijcapaciteit van 3577 mAh, bij de iPhone 16 Pro Max wordt dat zelfs 4747 mAh. Dat zou een grote update zijn in vergelijking met de iPhone 15 Pro (Max). Bij de iPhone 15 Pro is de batterijcapaciteit nu nog 3274 mAh, de iPhone 15 Pro Max heeft een capaciteit van 4422 mAh. Toch hoeft de grotere batterijcapaciteit niet een langere accuduur te betekenen.

iOS 18 krijgt veel AI-functies

De iPhone 16 wordt Apple’s eerste telefoon die wordt uitgebracht met speciale AI-functies. Die features zien we gedeeltelijk al volgende maand, als Apple iOS 18 presenteert op de WWDC. Volgens geruchten heeft de iPhone 16 een processor met een speciaal gedeelte voor deze nieuwe AI-functies. Zo moet de telefoon zonder moeite meerdere zware AI-taken uit kunnen voeren op hetzelfde moment.

De AI-functies zijn naar verluidt terug te vinden in vrijwel in iedere app van Apple, waaronder Foto’s, Apple Music en Berichten. Deze nieuwe features en de nieuwe chip verbruiken waarschijnlijk veel energie, waardoor de accu van de iPhone 16 wel verbeterd moet worden. Met de grotere batterij wil Apple voorkomen dat de accuduur van de telefoon achteruitgaat als gevolg van de nieuwe AI-functies.

iPhone 16 Pro groter

iPhone 16 verschijnt in september

De iPhone 16 krijgt dus een grotere accu, dat vermoedelijk te maken heeft met de capaciteit van de nieuwe A18 Pro-chip. Deze processor vinden we in ieder geval terug in de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max. Het is nog onduidelijk welke chip Apple gebruikt in de iPhone 16 en de iPhone 16 Plus. De kans bestaat dat Apple voor deze telefoons een A18-chip ontwikkelt, in dat geval wordt de A17-chip overgeslagen.

Lees ook: Apple begint productie iPhone 16-schermen (maar heeft problemen met één model)

We moeten nog wel even wachten op de volgende iPhones, want de iPhone 16-serie verschijnt pas in september. Dan weten we pas hoe goed de nieuwe accu van de iPhone 16 is. In juni krijgen we wel al een beter idee van de AI-functies van de telefoon, want dan presenteert Apple iOS 18. Wil je nu alvast meer weten over de volgende iPhone? Lees dan hier alles over de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max!

Wil je meer weten over de iPhone 16 Pro (Max)? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bron afbeelding: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16
Apple iPhone 16

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu