Spannend: komt er toch een iPhone 15 Ultra in 2023?

Piet-Jan Lentjes
22 augustus 2023, 9:41
2 min leestijd
Spannend: komt er toch een iPhone 15 Ultra in 2023?

Volgens geruchten komt er in 2023 geen iPhone 15 Pro Max, maar wel een iPhone 15 Ultra. Dit moet je weten over Apple’s beste iPhone ooit!

Lees verder na de advertentie.

Komt er toch een iPhone 15 Ultra in 2023?

Doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman zei in september vorig jaar dat de iPhone 15 Ultra misschien de iPhone 15 Pro Max gaat vervangen. Meerdere bronnen, waaronder Ming-Chi Kuo, waren het toen met hem eens.

Eind 2022 en begin 2023 waren er verschillende geruchten over de naamsverandering, maar daarna bleef het opvallend stil. Het leek er toen op dat Apple toch voor de iPhone 15 Pro Max zou kiezen en niet voor de Ultra-naam.

iPhone 15

Tot nu, want Andrew O’Hare van AppleInsider zegt dat Apple toch van plan is om hun topmodel van 2023 de iPhone 15 Ultra te noemen. Dat vertelde hij onlangs op X (voorheen Twitter).

Volgens O’Hara krijgt de iPhone 15 Ultra een groter scherm en een periscooplens met 10 keer zoom. Zowel de iPhone 15 Pro als de iPhone 15 Ultra zijn straks van titanium gemaakt en hebben een actieknop (in plaats van de muteknop) aan de zijkant. Daarnaast verwacht hij dat er een A17-chip in de iPhone 15 Ultra komt.

Er komen dan dit jaar vier versies van de iPhone 15. Dat zijn:

  • iPhone 15;
  • iPhone 15 Plus;
  • iPhone 15 Pro;
  • iPhone 15 Ultra.
iphone 15

Onthulling iPhone 15

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman heeft inmiddels voorspeld dat de presentatie van de nieuwe iPhones op dinsdag 12 september zal plaatsvinden. Dat is dus een dag eerder dan geruchten eerder voorspelden. Houd dinsdag 12 september daarom vrij, want dat is waarschijnlijk de dag dat Apple de nieuwe iPhones onthult!

Altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro Max
Apple iPhone 15 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu