De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Productie van iPhone 15 schermen begint al snel – dit weten we tot nu toe

Yannick Chalkiopoulos
17 mei 2023, 12:30
2 min leestijd
Productie van iPhone 15 schermen begint al snel – dit weten we tot nu toe

De iPhone 15 wordt pas in september gepresenteerd, maar de productie van de schermen begint al snel. Wij vertellen je wat we tot nu toe weten over de schermen.

Lees verder na de advertentie.

Apple begint massaproductie iPhone 15-schermen

Apple begint naar verluidt al snel met de massaproductie van de schermen voor de nieuwe iPhone 15. De nieuwe reeks iPhones wordt doorgaans in september gepresenteerd door Apple. Dat is dit daar niet anders, de iPhone 15 wordt vermoedelijk begin september gepresenteerd en is dan een week later te koop.

Lees ook: iPhone 15 (Plus) krijgt 48 MP-camera (maar dat heeft een nadeel)

De naderende release van de iPhone 15-reeks betekent dat de productie van de nieuwe iPhones langzaam op gang komt. De massaproductie begint volgende maand al, dan worden de nieuwe schermen van de iPhone 15 op grote schaal gefabriceerd. Het is al bekend dat deze schermen er net iets anders uit gaan zien dan we nu hebben gezien bij de iPhone 14. Dit is wat we tot nu toe weten.

iPhone 15 schermen

Nieuwe schermen: dit weten we tot nu toe

De nieuwe schermen van de iPhone 15 krijgen dunnere randen dan nu bij bijvoorbeeld de iPhone 14 het geval is. Zo was op eerdere beelden al te zien dat de schermranden van de iPhone 15 Pro Max zichtbaar dunner zijn dan die van de iPhone 14 Pro Max. Ter vergelijking: de iPhone 14 Pro Max heeft schermranden van 2,17 millimeter. Bij de iPhone 15 Pro Max is dit nog maar 1,55 millimeter.

Het formaat van de schermen blijft wel hetzelfde, de iPhone 15 en iPhone 15 Pro krijgen een 6,1-inch scherm. Bij de iPhone 15 Plus en de iPhone 15 Pro Max is dit 6,7-inch. Door de dunnere schermranden wordt de behuizing van de iPhone wél een slag kleiner. Hierdoor zullen de nieuwe iPhones een iets compactere behuizing krijgen.

Daarnaast neemt de reguliere iPhone een aantal functies van de iPhone 14 Pro over, waarvan het Dynamic Island de opvallendste functie is. De nieuwe feature van de iPhone 14 Pro komt namelijk naar alle iPhone 15-modellen. Hierdoor neemt Apple bij de iPhone 15-reeks definitief afscheid van de notch. De iPhone 15 heeft dan geen inkeping meer in het scherm.

iPhone 15 Pro Max renders

Meer nieuws over de iPhone 15

Ben je enthousiast over de nieuwe schermen en wil jij meer weten over de iPhone 15-reeks? We hebben eerder alle geruchten over de iPhone 15 bij elkaar gezet, evenals alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 15 Pro (Max). Ben je nieuwsgierig hoe duur de iPhone 15 Pro Max gaat worden? Check dan de prijs van de mogelijk duurste iPhone ooit.

Lees ook: Apple wijzigt plannen: iPhone 15 Pro krijgt deze functie niet

Heb je helemaal geen zin om op de nieuwe iPhone te wachten? De iPhone 14 Pro is de beste iPhone van dit moment. Wil je de grotere uitvoering? Dan is de iPhone 14 Pro Max de telefoon die je zoekt. Check de beste prijzen voor beide toestellen in onze prijsvergelijker:

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 55,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.109,-

Bekijk beste prijs

Apple iPhone 14 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 65,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.238,99

Bekijk beste prijs
Bron: 9to5mac
Bronnen afbeeldingen: 9to5Mac, 9To5Mac, Ice Universe
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Plus
Apple iPhone 15 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu