Release: dit is wanneer de iPhone 15 officieel uitkomt

Yannick Chalkiopoulos
7 september 2023, 11:09
2 min leestijd
Release: dit is wanneer de iPhone 15 officieel uitkomt

Het is bijna zover: volgende week presenteert Apple de nieuwe iPhones. Hierdoor is ook de release van de iPhone 15 zo goed als zeker. Dit is wanneer je de telefoon kunt kopen!

Lees verder na de advertentie.

Apple presenteert de iPhone 15

Na lang wachten zien we volgende week eindelijk de nieuwe iPhone. Tijdens het Wonderlust-evenement onthult Apple de iPhone 15, samen met de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2. Er komen veel toffe functies naar de nieuwe telefoons, zo krijgt de iPhone 15 Pro Max een nieuwe periscooplens en krijgen alle iPhones een 48-megapixelcamera.

Lees ook: Aftellen naar het iPhone 15-event – Apple begint countdown

Waar vorig jaar de nieuwe Apple Watch vrijwel direct beschikbaar was na het iPhone 14-event, laat de nieuwe iPhone vaak nog even op zich wachten. Dat is dit jaar waarschijnlijk niet anders, waardoor je de iPhone 15 niet direct na het Wonderlust-evenement kunt kopen. Ben je van plan om de nieuwe iPhone meteen aan te schaffen? Wij vertellen je wanneer de release van de iPhone 15 is!

iphone 15 pro max alle kleuren

Dit is wanneer je de nieuwe iPhone kunt kopen

Op dinsdag 12 september kondigt Apple de nieuwe iPhones aan. Dat gebeurt volgende week om 19.00 uur ‘s avonds (Nederlandse tijd), net als voorgaande jaren. Apple houdt dus graag vast aan tradities, waardoor we ook een vermoeden hebben wanneer je de release van de iPhone 15 is.

De iPhone is meestal de vrijdag na de presentatie te pre-orderenen. Dat betekent dat je de iPhone 15 op vrijdag 15 september alvast kunt bestellen. Precies een week later is de officiële release van de iPhone 15 en verschijnt de nieuwe telefoon in de winkels. Op vrijdag 22 september kun je de nieuwe iPhone 15 dus eindelijk kopen, als Apple dezelfde tijdlijn aanhoudt als voorgaande jaren.

iphone 15 ultra concept

Alles weten over de iPhone 15?

We weten dus zo goed als zeker wanneer je de iPhone 15 officieel kunt kopen. Door de iPhone 15 direct bij de release te kopen, voorkom je dat je door oplopende levertijden lang moet wachten op de telefoon. Het is namelijk de verwachting dat de levertijden snel kunnen oplopen bij de iPhone 15, door productieproblemen bij Apple. Lees hier van welk iPhone 15-model de voorraad waarschijnlijk maar beperkt is.

Lees ook: Hoesjes voor de iPhone 15 zijn nu al te koop – dit verklappen ze

Wil jij meer weten over de iPhone 15? Lees dan hier alle geruchten over de iPhone 15 en hier alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 15 Pro Max. Wil je weten hoeveel je bij de release neerlegt voor de iPhone 15? Dan hebben we slecht nieuws, want Apple verhoogt de prijzen van de iPhone dit jaar waarschijnlijk opnieuw. Zó duur wordt dat.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de iPhone 15? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: Ice Universe, MacRumors, Concept Central
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu