‘iPhone 15 Pro krijgt punch-hole ontwerp, dankzij Samsung’

Koen van Ekeren
23 maart 2022, 9:41
2 min leestijd

Bij de iPhone 15 Pro verandert het ontwerp mogelijk drastisch. Dankzij Samsung zou de techniek voor Face ID onder het scherm kunnen worden geplaatst, waardoor de inkeping verdwijnt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 Pro met punch-hole

Apple en Samsung zijn rivalen, maar werken ook samen. Samsung is een belangrijke leverancier van onderdelen voor de iPhone. Ieder jaar koopt Apple bijvoorbeeld voor miljarden euro’s aan oled-panelen bij de Zuid-Koreaanse tech-reus in.

Nu ontwikkelt Samsung een nieuwe ‘Under Panel Camera’-technologie die Apple wil integreren in de iPhone 15 Pro van volgend jaar. Dit meldt de Koreaanse website The Elec op basis van anonieme bronnen. Dankzij de techniek zou Apple het Face ID-systeem achter het scherm kunnen plaatsen.

Bij de iPhone 14 Pro hoopte Apple al een punch-hole ontwerp te introduceren, waarbij de selfiecamera is verstopt in een klein cameragat. De componenten voor Face ID moesten onder het display worden geplaatst. Door technische obstakels slaagde Apple hier echter niet in, waardoor de iPhone 14 Pro waarschijnlijk twee uitsparingen heeft.

Face ID onder het scherm

Nu lijkt het vlaggenschip van 2023 de eerste iPhone te zijn die het punch-hole design krijgt. Samsung zou de Face ID-sensoren volgens The Elec onzichtbaar maken voor het blote oog, op dezelfde manier als de verborgen camera onder het scherm van de Galaxy Z Fold3.

Samsung Galaxy Z Fold3

Bij de Fold3 is de pixeldichtheid rondom de camera lager dan bij de rest van het scherm. Op deze manier kan de camera beter door het display schijnen om voldoende licht op te vangen. Dit zorgt er wel voor dat je de pixels goed ziet zitten en de kwaliteit van de foto’s is aanzienlijk minder dan bij de traditionele selfiecamera’s.

We zijn dan ook benieuwd of de under-panel Face ID net zo veilig werkt als het bestaande systeem. Samsung zou de techniek eerst willen gebruiken bij zijn nieuwe opvouwbare telefoon: de Galaxy Z Fold 5. Daarna zijn de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max aan de beurt.

Voordat de iPhone 15 Pro (Max) verschijnt, introduceert Apple de iPhone 14-serie. In de onderstaande artikelen lees je daar alles over:

Bron: The Elec
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen