Slecht nieuws: door deze nieuwe functie komt de iPhone 15 later

Yannick Chalkiopoulos
22 augustus 2023, 10:38
3 min leestijd
Slecht nieuws: door deze nieuwe functie komt de iPhone 15 later

Ben jij van plan om direct de nieuwste iPhone te kopen? Dan hebben we slecht nieuws, want de iPhone 15 Pro Max verschijnt waarschijnlijk veel later.

Lees verder na de advertentie.

Vertraging bij de nieuwe iPhone

Er zijn opnieuw geruchten die voorspellen dat Apple vertraging oploopt bij de productie van de nieuwe iPhone. De meest geavanceerde iPhone van dit jaar krijgt een nieuwe camera, die er nu voor zorgt dat de iPhone 15 Pro Max waarschijnlijk later verschijnt. De lens van de nieuwe camera wordt namelijk niet op tijd geleverd, waardoor de telefoon later beschikbaar is dan de iPhone 15 (Plus).

Lees ook: Spannend: komt er toch een iPhone 15 ultra in 2023?

De nieuwe iPhone heeft een periscoopcamera, waarmee je tot 6x in kunt zoomen. Bij de iPhone 14 Pro (Max) is dat nog tot 3x, de periscooplens betekent dus waarschijnlijk een flinke verbetering voor het inzoomen met de nieuwe iPhone. Verschillende Apple-analisten melden nu dat de sensor van de camera wordt geleverd door Sony, maar dat dit later gebeurt dan eigenlijk het plan was.

iPhone 15

iPhone 15 Pro Max komt pas in oktober

Het is de verwachting dat de nieuwe iPhones op vrijdag 15 september zijn te pre-orderen. Doorgaans verschijnt de nieuwe telefoon dan een week later in de winkels en wordt de iPhone officieel geleverd. Op 22 september kun je de nieuwe iPhones van dit jaar dus eindelijk kopen. Door de vertraging met de nieuwe lens ligt deze datum later bij de iPhone 15 Pro Max.

De telefoon volgt vermoedelijk drie tot vier weken later dan gepland. Dat betekent dat de iPhone 15 Pro Max tussen 6 en 13 oktober geleverd wordt. Je kunt de telefoon waarschijnlijk wel al pre-orderen vanaf 15 september. De iPhone komt dan later binnen dan de andere modellen. De iPhone 15 (Plus) en de iPhone 15 Pro worden wél op tijd geleverd, want die krijgen de nieuwe periscooplens niet.

Dat zou overigens niet de eerste keer zijn dat er één iPhone later verschijnt. Eerder gebeurde dat ook al bij de iPhone XR, de iPhone 12 mini (en de Pro Max) en afgelopen jaar nog bij de iPhone 14 Plus. Deze toestellen verschenen eveneens later door productie- en leveringsproblemen.

iPhone concept camera

Meer nieuws over de volgende iPhone

Het is dus nog even afwachten wanneer de iPhone 15 Pro Max beschikbaar komt voor het grote publiek. Apple presenteert de nieuwe iPhones hoogstwaarschijnlijk op dinsdag 12 september. Dan horen we ook eindelijk de prijzen van de nieuwe telefoons. De nieuwe iPhone-serie wordt naar verluidt namelijk een stuk duurder, want Apple verhoogt de prijzen van de telefoons dit jaar helaas opnieuw.

Lees ook: iPhone 15: deze twee nieuwe functies maken straks het verschil

De iPhone 15 Pro Max verschijnt dus wat later, maar daarmee lijkt het wél bevestigd dat de geavanceerde periscooplens naar de telefoon komt. Wil je meer weten over de nieuwe functies? We hebben eerder alle geruchten over de iPhone 15 en over de Pro Max voor je onder elkaar gezet!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: 9to5mac
Bronnen afbeeldingen: ilSoftware, EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu