Krijgt de iPhone 15 Pro Max een teleurstellend kleine batterij?

Maurice Snijders
5 september 2023, 14:04
2 min leestijd
Krijgt de iPhone 15 Pro Max een teleurstellend kleine batterij?

De batterij van de iPhone 15 Pro Max wordt efficiënter dan die van de iPhone 14 Pro Max, maar betekent dit ook dat je een enorme prestatieverhoging mag verwachten? Dit moet je weten!

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 Pro Max krijgt een kleine batterij

Volgende week introduceert Apple naast de iPhone 15 ook het nieuwe topmodel: de iPhone 15 Pro Max. Alleen krijgt dit topmodel volgens de laatste geruchten jammer genoeg geen topbatterij.

Op X (voorheen Twitter) geeft gebruiker Majin Bu aan dat de iPhone 15 Pro Max “een 4422 mAh batterij krijgt”. Dat is nauwelijks krachtiger dan de batterij van de iPhone 14 Pro Max, die een capaciteit van 4323 mAh heeft. Eerdere geruchten spraken nog over een 4852 mAh batterij, wat toch een heel stuk hoger is.

Batterijduur is niet per se teleurstellend

De capaciteit van een batterij zegt echter niet alles. Ook al heeft Majin Bu gelijk, het is nog steeds mogelijk dat de batterijduur van de iPhone 15 Pro Max een flink stuk beter is dan die van de iPhone 14 Pro Max.

Zo heeft de iPhone 14 Pro Max een batterij met een kleinere capaciteit dan de 13 Pro Max, die een 4352 mAh batterij heeft. En de iPhone 12 Pro Max heeft een kleinere batterij dan de 11 Pro Max (3687 mAh ten opzichte van 3969 mAh). Toch is de batterijduur van elk nieuw Pro Max-model langer dan die van zijn voorganger.

iOS 17 en de A17 Bionic Chip helpen een handje

Het is waarschijnlijk dat Apple op de iPhone 15 Pro Max, ondanks een nauwelijks krachtigere batterij, toch een langere batterijduur weet te realiseren. Dit komt door de A17 Bionic-chip en iOS 17. Die chip zal namelijk weer een stuk zuiniger zijn en de nieuwe iOS-versie zal weer verder geoptimaliseerd zijn.

iphone 15 pro max alle kleuren

De daadwerkelijke batterijduur weten we na dinsdag 12 september. Apple lanceert de iPhone 15 Pro Max dan namelijk tijdens het Wonderlust-evenement. Vernieuwingen die je in elk geval kunt verwachten zijn een titanium frame, een USB-C aansluiting en een periscoopzoomlens.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de iPhone 15 Pro Max? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: Majin Bu
Bronnen afbeeldingen: twitter, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro Max
Apple iPhone 15 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu