iPhone 15 Pro: één knop voor volume (en nieuwe mute-schakelaar)

Piet-Jan Lentjes
6 maart 2023, 14:24
2 min leestijd
iPhone 15 Pro: één knop voor volume (en nieuwe mute-schakelaar)

Er komen steeds meer geruchten over het design van de iPhone 15 Pro. Volgens de laatste berichten krijgt de iPhone 15 Pro maar één knop voor het volume. Daarnaast gaat er ook bij de mute-schakelaar wat veranderen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 Pro krijgt één knop voor volume

Volgens de geruchtenmolen weten we inmiddels al dat Apple aan het design van de iPhone 15 gaat sleutelen. De iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max krijgen dunnere schermranden, maar ook bij de knoppen gaat er wat veranderen.

iPhone 15 Pro

YouTuber ZoneOfTech vertelt op Twitter dat Apple meestal twee pinnetjes per knop gebruikt. Bij de reguliere iPhone 15 is op renders te zien dat er vier pinnetjes aanwezig zijn (twee per knop). Bij de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max zijn dat er slechts twee met een langere knop.

Volgens ZoneOfTech zal de iPhone 15 Pro (Max) daarom één grote volumeknop hebben. Je kunt dan het geluid harder en zachter zetten met dezelfde knop. Grappig detail is hierbij dat de iPhone 3G en de iPhone 3GS ook al één knop hadden voor het volume. Deze werd in de iPhone 4 vervangen voor twee ronde knoppen.

Ook bij de mute-knop (Apple noemt dit de belsignaalschakelaar) gaat er wat veranderen. Volgens ZoneOfTech gaat ook deze schakelaar vervangen worden door een knop.

iPhone 15 Pro: geen échte knoppen meer

Apple-kenner Ming-Chi Kuo zei al eerder dat de iPhone 15 Pro geen echte knoppen meer krijgt. Je ‘voelt’ nog wel dat je iets indrukt wat op een knop lijkt, maar eigenlijk beweegt er niets.

iPhone 15 Pro Max renders

De iPhone 15 Pro (Max) gebruikt dan speciale trilmotors om je het gevoel te geven dat je iets indrukt. Dit deed Apple ook al bij de thuisknop van de iPhone 7, iPhone 8, iPhone SE 2020 en iPhone SE 2022. En je ziet het ook bij de trackpad van onder andere de MacBook Air 2022.

Lees meer: De iPhone 15 heeft geen fysieke knoppen – en dat is goed nieuws

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: 9To5Mac, Ice Universe
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu