Apple wijzigt plannen: iPhone 15 Pro krijgt deze functie definitief niet

Yannick Chalkiopoulos
5 mei 2023, 12:31
2 min leestijd
Apple wijzigt plannen: iPhone 15 Pro krijgt deze functie definitief niet

Het leek erop dat de iPhone 15 Pro een compleet nieuwe functie ging krijgen, maar dit plan is nu definitief van de baan. Wat is er aan de hand?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 Pro krijgt geen vernieuwde knoppen

De laatste maanden wees alles erop dat de iPhone 15 Pro (Max) nieuwe knoppen zou krijgen. De smartphone kreeg volgens geruchten namelijk één grote volumeknop, die trilt als je hem ‘indrukt’. Dit was dus geen echte knop, maar een knop die werkt met Haptic Touch. Hierdoor zou de iPhone 15 Pro de eerste iPhone worden zonder fysieke knoppen. Volgens recente geruchten is dit plan nu definitief van de baan.

Lees ook: iPhone 15 Pro krijgt functie van Mac met Thunderbolt (en dat is fijn)

Een leverancier lijkt nu te bevestigen dat Apple de plannen heeft gewijzigd. Cirrus Logic is één van de fabrikanten achter de trilmotoren, die nodig zijn voor de knoppen die werken met Haptic Touch. Juist dat bedrijf heeft nu in een brief naar aandeelhouders gezegd dat een product dit najaar anders op de markt wordt gebracht dan gepland. Dit product krijgt volgens het bedrijf toch geen trilmotoren.

iPhone 15 pro knoppen

Nieuwe actieknop komt er wél

Cirrus Logic verwijst in de brief dus hoogstwaarschijnlijk naar de iPhone 15 Pro (Max), want de telefoon wordt in september aangekondigd door Apple. De vernieuwde knoppen waren dus wel gepland voor de iPhone 15-reeks, maar worden vermoedelijk door technische problemen nu vooruitgeschoven. Deze problemen zorgen er namelijk voor dat de massaproductie niet op tijd kan beginnen.

De iPhone 15 Pro moet het dus doen zonder de nieuwe volumeknoppen, maar de mute-schakelaar krijgt wél een nieuwe functie. Deze schakelaar verandert in een actieknop bij de iPhone 15 Pro (Max). Deze knop is multifunctioneel, dus bij de instellingen van je iPhone bepaal je straks zelf waarvoor de knop dient. Dit is vergelijkbaar met de actieknop van de Apple Watch Ultra.

renders iPhone 15 pro

Alle iPhone 15-geruchten onder elkaar

De iPhone 15 Pro krijgt dus geen nieuwe volumeknoppen, maar de mute-knop krijgt wel een nieuwe functie. Wil jij meer weten over alle iPhone 15-functies? Eerder werd al duidelijk dat de iPhone 15 waarschijnlijk geen fysieke simkaart meer krijgt en de eerste iPhone met een usb-c-poort wordt. Lees hier alle geruchten over de iPhone 15 en hier alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 15 Pro Max.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: 9to5mac, 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu