De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

iPhone 15 oplader: deze moet je hebben!

Maurice Snijders
17 november 2023, 10:31
2 min leestijd
iPhone 15 oplader: deze moet je hebben!

Als je een iPhone 15 koopt, kan het zijn dat de oplaadkabel niet in je oude oplader past. In dit artikel lees je welke nieuwe oplader je dan moet kopen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 oplader

Als je lang niet elk jaar een nieuwe iPhone koopt, is de kans aanwezig dat je nog een oude oplader hebt met een USB A-aansluiting. Het zal daardoor niet lukken om je iPhone 15 op zo’n oplader aan te sluiten. Niet met de oude kabel (‘USB A naar Lightning’), ook niet met de nieuwe kabel (‘USB C naar USB C’).

Apple heeft de opladers al sinds de komst van de iPhone 12 aangepast. Sindsdien zit er geen USB A-aansluiting meer op, maar een USB C-aansluiting. Bij de iPhone 12, 13 en 14 krijg je dus een ‘USB C naar Lightning’-kabel. Vanaf de iPhone 15 zit er geen Lightning-aansluiting meer op de iPhone en krijg je er dus een ‘USB C naar USB C’-kabel bij.

iphone 15 oplader

Een nieuwe kabel of een nieuwe oplader

Om gewoon weer rechtstreeks in een stopcontact te kunnen opladen, kun je twee dingen doen. Wil je niet te veel geld uitgeven, dan kun je een nieuwe kabel kopen (‘USB A naar USB C‘). Hoewel dat zonder meer werkt, is het goed om te bedenken dat die oude opladers met USB A-aansluiting maar 5 watt leveren. De huidige opladers leveren 20 watt en laden daardoor veel sneller op.

Het beste is dus om voor je iPhone 15 een nieuwe oplader met voldoende vermogen aan te schaffen, waar je je nieuwe ‘USB C naar USB C’-kabel op kunt aansluiten. Je bent dan ook gelijk goed voorbereid op de volgende iPhone-generaties.

iPhone 15: dit is de beste oplader

Je iPhone 15 kan extra snel opladen, mits je een geschikte oplader hebt. Er zijn opladers van 20 W, 30 W tot zelfs 96 W. Hoe meer wattage, hoe meer geld je kwijt bent. Maar hoeveel watt heeft je oplader nou écht nodig om je iPhone 15 zo snel mogelijk op te laden?

oplader

Het blijkt dat een iPhone 15 bij voldoende wattage oplaadt met 27 watt. Een oplader van meer dan 30 watt heeft dus geen zin en met een oplader van minder dan 20 watt gaat het opladen een stuk langzamer. Daarom raden we aan om voor je iPhone 15 een oplader van 30 watt aan te schaffen. Uiteraard hebben we een goede deal voor je gezocht, dus sla je slag:

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu