De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwe foto’s iPhone 15 Pro gelekt: zo zien de nieuwe knoppen eruit

Yannick Chalkiopoulos
21 maart 2023, 10:17
3 min leestijd
Nieuwe foto’s iPhone 15 Pro gelekt: zo zien de nieuwe knoppen eruit

Op nieuwe gelekte foto’s van de iPhone 15 Pro zijn de vernieuwde knoppen van de telefoon te zien. Bekijk de foto’s van de iPhone 15 Pro hier!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe foto’s iPhone 15 Pro gelekt

Een aantal weken geleden lekten de eerste foto’s van de iPhone 15 uit. De foto’s hebben tot nu toe vooral bevestigd wat we al eerder wisten: de gehele iPhone 15-serie krijgt het Dynamic Island. Verder krijgt krijgt de iPhone 15 Pro (Max) dunnere schermranden. Ook werd door de foto’s duidelijk dat de iPhone 15 eindelijk een usb-c-aansluiting krijgt.

Lees ook: Getest: passen de iPhone 14-hoesjes wel op de nieuwe iPhone 15?

Er zijn nu opnieuw foto’s gelekt van de iPhone 15, dit keer van de iPhone 15 Pro. Op de foto’s is de zijkant van de nieuwe iPhone te zien. Eerder gingen al geruchten dat de iPhone 15 Pro vernieuwde knoppen zal krijgen en die geruchten lijken nu bevestigd te worden.

Nieuwe iPhones krijgen vernieuwde knoppen

Volgens de foto’s krijgt de iPhone 15 Pro één grote volumeknop. De huidige iPhones hebben twee volumeknoppen: een knop om het volume hoger te zetten en een knop om het volume te dempen.

De vernieuwde volumeknop van de iPhone 15 Pro werkt bovendien anders dan we gewend zijn, want de knop trilt nu als je hem ‘indrukt’. Dit wordt ook wel Haptic Touch genoemd. De iPhone 15 Pro Max krijgt waarschijnlijk een soortgelijke knop.

knoppen iPhone 15 pro

Opvallend is dat ook de mute-schakelaar in een knop is veranderd. Met deze schakelaar kan je de iPhone op stil zetten. Waar dit dus voorheen een schakelaar was, wordt dit bij de iPhone 15 Pro (Max) een knop. Handig, want in de huidige schakelaar komt nogal makkelijk stof en ander vuil terecht. Met de nieuwe knop is dit probleem verholpen.

Nieuwe iPhone heeft geen fysieke knoppen meer

Het is de verwachting dat de mute-knop eveneens met Haptic Touch werkt, net als de volumeknop. De iPhone 15 Pro (Max) is dan de eerste iPhone zonder fysieke knoppen. In plaats daarvan krijgt de nieuwe iPhone dus knoppen die trillen als je ze ‘indrukt’. Daardoor voelt het wel alsof je de knoppen indrukt, terwijl dat in realiteit niet zo is.

Lees ook: ‘iPhone 15 Pro krijgt nieuwe LiDAR-scanner’ (dit wordt er beter)

De iPhone 15 Pro (Max) gebruikt speciale trilmotors om je het gevoel te geven dat je de knop indrukt. Dit deed Apple ook al bij de thuisknop van de iPhone 7iPhone 8iPhone SE 2020 en iPhone SE 2022. En je ziet het ook bij de trackpad van onder andere de MacBook Air 2022. Door het verwijderen van de fysieke knoppen is de iPhone nóg beter beschermd tegen water en stof.

iphone 15 pro knoppen

Alle iPhone 15-geruchten onder elkaar

Wil jij meer weten over alle iPhone 15-functies? Wij zetten eerder alle geruchten over de iPhone 15 en alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 15 Ultra voor je onder elkaar. Ben je benieuwd hoe duur de iPhone 15 Pro gaat zijn? Check dan de prijs van de mogelijk duurste iPhone ooit.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9to5mac
Bronnen afbeeldingen: ShrimpApplePro, ShrimpApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu