Dit zijn de belangrijkste iPhone 15-geruchten op een rij

Piet-Jan Lentjes
3 januari 2023, 14:39
2 min leestijd
Dit zijn de belangrijkste iPhone 15-geruchten op een rij

Het is nog wel even wachten, maar als het goed is komt er dit jaar weer een nieuwe iPhone aan. De hoogste tijd om de belangrijkste iPhone 15-geruchten alvast op een rij te zetten!

Lees verder na de advertentie.

De belangrijkste iPhone 15-geruchten

Het nieuwe jaar is begonnen en dit wordt het jaar van de iPhone 15. Maar wat zijn de nieuwe functies? En wat blijft er bij het oude? Dit weten we nu al over de Apple’s nieuwste iPhone!

iPhone 14 Pro (Max)

1. Afmetingen: veel blijft bij het oude

Het is vrijwel zeker dat er dit jaar ook weer vier nieuwe iPhones komen. Twee iPhones van 6,1-inch: de iPhone 15 en de iPhone 15 Pro. En wanneer je dat te klein vindt, moet je bij de grotere (6,7-inch) iPhone 15 Plus of de iPhone 15 Pro Max zijn. Opvallend: in veel geruchten wordt de iPhone 15 Pro Max ook wel de iPhone 15 Ultra genoemd.

2. Processor: Pro-modellen krijgen de snelste chip

Zowel de iPhone 15 Pro als de iPhone 15 Pro Max hebben een nieuwe chip aan boord. De A17-chip is volgens de geruchten nog energiezuiniger, onder andere dankzij een nieuw productieproces (3nm).

De reguliere iPhone 15 en de iPhone 15 Plus worden van een A16-chip voorzien. Deze chip vind je nu al in de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max.

iPhone periscoop

3. Camera: Periscooplens en 48 MP

Volgens meerdere geruchten gaat de camera van de iPhone 15 en de iPhone 15 Plus een upgrade krijgen. De 48 MP-camera van de iPhone 14 Pro (Max) komt namelijk naar beide toestellen. Hiermee krijg je de beschikking over vier keer zoveel pixels voor je foto’s. Je kunt daarmee flink meer detail in je foto’s vastleggen.

Lees meer: iPhone 15 (Plus) krijgt Pro-functie dankzij 48 MP-camera

Ook bij de Pro-modellen gaat er wat veranderen. Die krijgen namelijk een periscoop-lens. Hiermee kun je verder (optisch!) inzoomen dan ooit op een iPhone. Volgens de doorgaans betrouwbare Ming-Chi Kuo kun je met deze lens tot wel 6 keer inzoomen.

4. Meer iPhone 15-geruchten

Volgens analist Jeff Pu gaat het werkgeheugen ook een boost krijgen: beide Pro-modellen krijgen 8GB werkgeheugen. Daarnaast zegt hij dat de iPhone 15 Pro (Max) ook een titanium behuizing gaat krijgen. De iPhone 15 en de iPhone 15 Plus hebben volgens hem 6GB werkgeheugen.

iPhone 15 geen Touch ID

Ook vertelt hij dat de iPhone 15 speciale knoppen krijgt, die je niet fysiek kunt indrukken. Je ‘voelt’ nog wel dat je de knop indrukt, maar eigenlijk beweegt de knop niet. De iPhone 15 gebruikt speciale trilmotors om je het gevoel te geven dat je de knop indrukt.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Vova LD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu