De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

iPhone 15 camera is beter bij weinig licht (dankzij nieuwe sensor)

Piet-Jan Lentjes
29 november 2022, 9:03
2 min leestijd
iPhone 15 camera is beter bij weinig licht (dankzij nieuwe sensor)

Apple’s nieuwe iPhone wordt een stuk beter in het maken van foto’s bij weinig licht. Dit komt door een betere sensor in de iPhone 15-camera.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 camera krijgt nieuwe sensor

Volgens Nikkei krijgt de iPhone 15 een nieuwe sensor van Sony. Als Apple inderdaad overstapt naar een andere sensor is dat goed nieuws. De nieuwe sensor van Sony is namelijk een stuk beter bij weinig licht. Hierdoor heb je ook in het donker veel minder last van onderbelichting of overbelichting bij je foto’s.

iphone 14 pro max camera

De nieuwe sensor zal waarschijnlijk voor de groothoeklens (Apple noemt het de hoofdcamera) op de iPhone gebruikt worden. Het is niet bekend of ook de overige lenzen een beter sensor gaan krijgen.

Meer over de iPhone 15

Vooral de iPhone 15 Pro gaat veel nieuwe features krijgen die de reguliere iPhone 15 niet heeft. Zo wordt het nieuwe vlaggenschip voorzien van de nieuwe A17-chip, een snellere usb-c-poort, flink meer werkgeheugen en een betere camera-zoom.

Volgens de geruchten gaat er echter nog veel meer veranderen bij de iPhone 15. Zo heeft de nieuwe smartphone geen knoppen meer die je fysiek kan indrukken. In plaats daarvan stapt Apple over op knoppen die trillen als je ze indrukt. Dit ken je misschien al van de thuisknop van de iPhone 7, iPhone 8, iPhone SE 2020 en iPhone SE 2022.

Vanwege deze nieuwe knoppen krijgen de iPhones ook extra trilmotors. Deze ‘Taptic Engines’ zorgen ervoor dat de plek waar de ‘knoppen’ zitten trillen als je ze indrukt. Zo voelt het alsof je een knop indrukt, maar zit er in werkelijkheid geen fysieke knop meer.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu