iPhone 15 kan de tijd laten zien (zelfs al is de batterij leeg)

13 juni 2024, 13:37
2 min leestijd
iPhone 15 kan de tijd laten zien (zelfs al is de batterij leeg)

De iPhone 15 kan straks in iOS 18 nog steeds de tijd laten zien, ook al is de batterij van je iPhone leeg. Maar hoe doet hij dat?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 kan de tijd laten zien (zelfs al is de batterij leeg)

De iPhone 15 krijgt er in iOS 18 weer een interessante functie bij, want je kunt dan nog steeds de tijd aflezen en dat zelfs als de batterij leeg is. Stiekem is dit niet helemaal een nieuwe functie, want zelfs nu al heeft je iPhone beperkte functies ook al is de batterij leeg.

iphone 15 batterij tijd

De functie wordt nu namelijk al gebruikt om Zoek mijn en de NFC-chip werkend te houden. De iPhone houdt dan een heel klein beetje van de batterijlading als reserve achter de hand. Deze functie zit er al in sinds de iPhone XR en iPhone XS.

Nu lijkt het erop dat Apple in iOS 18 daar een functie aan toe heeft gevoegd. Als de batterij dan zo goed als leeg van de iPhone 15, zie je nog steeds de tijd in de hoek linksboven.

Op dit moment lijkt de functie alleen te werken op de iPhone 15-modellen. Op een iPhone 14 Pro Max werkte de functie jammer genoeg niet. Het is niet bekend waarom deze functie niet werkt op oudere iPhones. Het kan zijn dat Apple het nog gaat toevoegen, aangezien iOS 18 op dit moment nog in bèta is.

Dit is iOS 18

Op de WWDC 2024 heeft Apple iOS 18 aangekondigd! Naast het kunnen aflezen van de tijd op de iPhone 15 als de batterij leeg is, komen er nog meer nieuwe functies naar Apple’s smartphone.

ios 18 wwdc 2024

Het gaat dankzij de introductie van Apple Intelligence zelfs om de grootste iPhone-update ooit, waarbij vrijwel iedere app wordt uitgebreid met nieuwe functies. Ben je benieuwd wat er allemaal verandert op je iPhone? Lees dan onderstaand artikel nog even door.

Lees meer: deze functies komen naar je iPhone in iOS 18

Wil je op de hoogte blijven omtrent iOS 18 en meer Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu