‘Nieuwste AirPods krijgen usb-c (en de iPhone 15 ook)’

Guus Timmermans
15 augustus 2022, 11:15
2 min leestijd
‘Nieuwste AirPods krijgen usb-c (en de iPhone 15 ook)’

Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple volgend jaar een nieuwe versie van het oplaaddoosje voor de AirPods gaat introduceren. Deze nieuwste AirPods krijgen bovendien usb-c, net als de iPhone 15.

Lees verder na de advertentie.

‘Zowel iPhone 15 als AirPods krijgen usb-c’

Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo gaat Apple volgend jaar de nieuwe versies van de AirPods-oplaadhoesjes mét usb-c uitbrengen. Er gaan al langer geruchten dat Apple van plan is om met de iPhone 15 volgend jaar over te stappen op usb-c.

Naar alle verwachtingen zien we dit najaar de lancering van de AirPods Pro 2. Helaas gaat het bijbehorende oplaaddoosje géén usb-c connector krijgen. Ook de nieuwste AirPods (de AirPods 3), hebben nog steeds de klassieke Lightning-poort om mee op te laden.

AirPods usb-c

Kuo: usb-c oplaaddoosjes AirPods zijn universeel

Kuo meldt in zijn tweet dat Apple in 2023 de doosjes met usb-c op de markt gaat brengen. Deze oplaaddoosjes met usb-c voor zijn dan geschikt voor álle AirPods-oortjes. In 2023 kunnen we dan naast nieuwe oplaaddoosjes voor AirPods ook de iPhone 15 met usb-c verwachten.

Eerder deze maand verwachtte Kuo ook al dat nog meer Apple-accessoires de overstap naar usb-c gaan maken. Hij had het toen onder andere over het het Magic Keyboard, het Magic Trackpad en de Magic Mouse voor de Mac.

Wanneer Apple straks met de iPhone 15 in 2023 overstapt naar usb-c, maken alle andere accessoires ook de overstap. Dit zal uiteindelijk het einde betekenen van de Lightning-connector. De Lightning-aansluiting is stiekem ook al bijna ‘over datum’.

iPhone met usb-c

Waarom gaat Apple nu over op usb-c?

Het lijkt nu in een stroomversnelling te zitten: Apple die de usb-c-aansluiting tóch omarmt. Dat komt onder andere door de Europese Unie. Deze is al een tijdje bezig om usb-c als ‘standaardaansluiting’ voor mobiele apparaten te bestempelen.

De nieuwe wet moet ervoor zorgen dat je maar één kabel nodig hebt om al je apparaten van stroom te voorzien. En dat is natuurlijk voor de duurzaamheid van de elektronische apparaten.

Voor Apple zitten er echter nog meer voordelen aan de introductie van usb-c. De apparaten kunnen met deze connectie een meer stroom aan en daardoor met hogere snelheden opladen. De EU is ook bezig om met deze wet ervoor te zorgen dat de snellaadtechnieken op hetzelfde niveau zitten.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu