De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘iPhone 14 (Max) heeft geen ProMotion-scherm met 120 Hz’

Koen van Ekeren
17 januari 2022, 10:58
2 min leestijd
‘iPhone 14 (Max) heeft geen ProMotion-scherm met 120 Hz’

Alleen de iPhone 13 Pro-modellen zijn uitgerust met een ProMotion-scherm, waarmee het display sneller ververst. De iPhone 13 (mini) heeft het niet. En ook bij de twee goedkopere iPhone 14-modellen hoeven we geen ProMotion-scherm te verwachten, zo meldt een Apple-analist.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 14 Max: geen ProMotion

De goed geïnformeerde Apple-analist Ross Young laat op Twitter weten dat ProMotion niet wordt uitgebreid naar de volledige iPhone 14-reeks. Een scherm met 120 Hz blijft dus een exclusiviteit van de geavanceerdere Pro-modellen. Dit betekent dat ProMotion zijn weg nog niet vindt naar de goedkopere iPhone 14 en iPhone 14 Max.

De tweet van Young volgt snel op een gerucht waarin wordt beweerd dat de volledige iPhone 14-serie over een ProMotion-scherm beschikt. Volgens analist Young klopt deze informatie niet. Hij suggereert dat Apple dit graag mogelijk had willen maken, maar dat de productieketen er nog niet klaar voor is.

De analist meldt dat de Chinese fabrikant BOE de leverancier had moeten worden van de 120 HZ-schermen voor de goedkopere iPhone 14-modellen. Het bedrijf heeft echter niet genoeg productiecapaciteit. Hierdoor zou het pas vanaf 2023 mogelijk zijn om de goedkopere iPhone-modellen uit te rusten met ProMotion.

ProMotion

De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zijn de eerste iPhones met ProMotion. Hiermee kan het scherm sneller verversen (tot 120 Hz). Dit valt vooral op bij het swipen en scrollen, waarbij de weergave er vloeiender uitziet. ProMotion kan de snelheid van verversen ook juist verlagen (tot 10 Hz) om de batterij te sparen.

Lees ook: iPhone 13 Pro (Max) heeft ProMotion-scherm: dit heb je eraan

iPhone 13 pro

De goedkopere iPhone 13 en iPhone 13 (mini) hebben deze ProMotion-techniek niet. Het scherm ververst altijd met 60 beelden per seconde (60 Hz), ongeacht wat je met je iPhone doet. Overigens merk je het verschil vooral als je gewend bent aan een ProMotion-scherm. Heb je nog nooit een smartphone met 120 Hz in je handen gehad, dan mis je er weinig aan.

Dit jaar introduceert Apple weer vier nieuwe iPhones. Er komt geen iPhone mini; in plaats daarvan brengt Apple een iPhone 14 Max uit, die net als de Pro Max een display van 6,7 inch heeft. Meer over wat je van de iPhone 14 kan verwachten lees je hieronder:

Bron: Ross Young
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen