De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Kuo: ‘iPhone 14 komt op tijd, ondanks verhinderde productie’

Bram Lettenmeijer
27 mei 2022, 11:12
2 min leestijd
Kuo: ‘iPhone 14 komt op tijd, ondanks verhinderde productie’

Afgelopen week hoorden we dat Apples iPhone 14-productie in zwaar weer verkeert vanwege de aanhoudende lockdowns in China. Bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo maakt zich niet druk.

Lees verder na de advertentie.

Levering van iPhone 14 niet vertraagd

China heeft het coronavirus nog altijd niet onder controle. Daarom hanteert het land op verschillende plekken zware lockdowns, waardoor miljoenen mensen binnen moeten blijven. Dit zorgt ervoor dat fabrieken stil komen te liggen. Allerlei iPhone 14-onderdelen komen uit zulke fabrieken. Eerder deze week hoorden we dan ook onheilspellende berichten over de levering van met name de iPhone 14 Max. In het ergste geval zou Apple het toestel later leveren dan gepland.

Lees ook: Paniek om leveringsdatum: verschijnt de iPhone 14 later dan verwacht?

Volgens bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo valt het allemaal mee. “Mijn laatste kanaalcontroles suggereren dat Apple het verzendplan voor de iPhone 14-modellen niet heeft gewijzigd sinds het begin van de lockdown in Shanghai”, aldus de analist. “De productie van de nieuwe iPhone 14 Max (het niet-Pro-model) loopt achter, maar is momenteel nog steeds onder controle. Leveranciers maken overuren om de vertragingen in te halen.”

Apple-fabriek

De lockdowns in China zijn naar verwachting nog lang niet achter de rug. Dat betekent dat de vertragingen nog altijd kunnen oplopen en we de iPhone 14 Max (en misschien ook andere iPhone 14-modellen) evengoed pas later gaan zien dan gehoopt. De woorden van Kuo zijn echter hoopgevend.

Meer over de nieuwe Max-smartphone van Apple

De iPhone 14 Max vervangt naar verluidt de iPhone 13 mini. Er komt volgens de geruchten ook geen nieuwe mini-iPhone meer. Weinig mensen kochten de iPhone 12 mini en 13 mini, dus daarom trekt Apple de stekker eruit. De nieuwe iPhone 14 Max wordt net zo groot als de huidige iPhone 13 Pro Max. Dat betekent dat het toestel een 6,7 inch-scherm krijgt.

Volgens meerdere geruchten behoudt de iPhone 14 Max de A15-chip van de iPhone 13-serie. Deze chip is enorm krachtig, maar toch voelt het als een vreemde zet van Apple. Nooit eerder bracht de fabrikant een gloednieuwe iPhone uit met een verouderde chip.

Lees ook: De 4 grootste verschillen tussen de iPhone 14 Max en iPhone 14 Pro Max

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste iPhone 14-nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbriefdownload de gratis app en houd onze website in de gaten!

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Plus
Apple iPhone 14 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu