Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘iPhone 14 Pro krijgt meeste RAM-geheugen in iPhone ooit’

Koen van Ekeren
17 februari 2022, 17:00
2 min leestijd
‘iPhone 14 Pro krijgt meeste RAM-geheugen in iPhone ooit’

De nieuwe iPhone 13 Pro mag je al een snelheidsmonster noemen, maar de prestaties van zijn opvolger zijn mogelijk nog indrukwekkender. Volgens een nieuw gerucht beschikt het toestel over 8GB RAM-geheugen – meer dan een iPhone ooit heeft gehad.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 14 Pro met 8GB RAM

Het bericht wordt gemeld op de Koreaanse blog Naver, door ‘yeux1122’. De gebruiker baseert zich op bronnen uit de toeleveringsketen van Apple. De ‘leaker’ heeft geen indrukwekkende staat van dienst, dus het gerucht mag met een korrel zout worden genomen.

Toch klinkt het gerucht aannemelijk. Al sinds de iPhone 11 Pro hebben de vlaggenschepen van Apple 6GB RAM aan boord, en dit jaar kan de iPhone wel wat extra werkgeheugen gebruiken. Naar verluidt heeft de hoofdcamera namelijk meer megapixelsensors dan ooit – en dat vraagt om meer RAM.

Eind vorig jaar beweerde analist Jeff Pu van Haitong International Securities ook al dat de 6,1-inch en 6,7-inch iPhone 14 Pro zijn uitgerust met 8GB RAM-geheugen. Dat is overigens evenveel als het gloednieuwe vlaggenschip van Samsung heeft, de Samsung Galaxy S22 Ultra. Daar is er wel een optie om het werkgeheugen uit te breiden naar 12GB RAM.

De kans bestaat dat Apple ook meer werkgeheugen in de standaard-iPhones stopt. De iPhone 13 mini en iPhone 13 doen het nu met 4GB RAM. We verwachten dat Apple dit bij de iPhone 14 en iPhone 14 Max uitbreidt naar 6B RAM.

Wat heb je aan meer RAM?

Met een hoger RAM-geheugen kan een smartphone bepaalde processen versnellen, zoals fotobewerking of het bekijken van video’s. Toch zegt het werkgeheugen lang niet alles. De snelheid hangt grotendeels af van de processor en software – zaken die Apple zelf ontwikkelt. Hierdoor kan het bedrijf alles goed op elkaar afstemmen en hebben iPhones relatief weinig RAM nodig.

In een test bleek de iPhone 13 Pro ook veel sneller dan de Samsung Galaxy S22, terwijl het paradepaardje van Samsung meer RAM-geheugen heeft.

Apple iPhone 13 Pro

Apple iPhone 13 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product
Bron: Naver
Bronnen afbeeldingen: EverythingApplePro, EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro
Apple iPhone 14 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu