De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

iPhone 14 Pro Max wordt de populairste iPhone, verwacht Apple

Koen van Ekeren
23 augustus 2022, 9:28
1 min leestijd
iPhone 14 Pro Max wordt de populairste iPhone, verwacht Apple

Nog twee weken, en dan vindt het jaarlijkse iPhone-event plaats. Apple presenteert dan onder meer de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max en vooral van deze toestellen wordt veel verwacht. Ook bij Apple.

Lees verder na de advertentie.

Vier iPhone 14-modellen

Net als de voorgaande jaren bestaat de nieuwe iPhone-serie uit vier toestellen. Allereerst zijn er twee standaardmodellen: de iPhone 14 en iPhone 14 Max. Ook behoren de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max tot de nieuwe line-up, voor wie het neusje van de zalm wil.

Vooral bij de Pro-iPhones zijn de verbeteringen groot. Volgens betrouwbare geruchten krijgen de nieuwe vlaggenschepen een 48-megapixelcamera en wordt het voor het eerst mogelijk om te filmen in 8K. Daarnaast verandert het design, want de inkeping aan de bovenkant verdwijnt. Bij de standaardmodellen blijven grote vernieuwingen uit.

iPhone 14 Pro Max het populairst

Ook Apple rekent op een grotere vraag naar de Pro-iPhones. Volgens de betrouwbare display-analist Ross Young heeft de iPhone 14 Pro Max het grootste aandeel in de paneelproductie, namelijk 28 procent van de verzendingen. De iPhone 14 en iPhone 14 Pro volgen met ieder 26 procent op de voet en de iPhone 14 Max blijft achter met 19 procent.

Paneelproductie iPhones:

  • iPhone 14: 26 procent
  • iPhone 14 Max: 19 procent
  • iPhone 14 Pro: 26 procent
  • iPhone 14 Pro Max: 28 procent
Render van iPhone 14 Pro
Het verwachte nieuwe ontwerp van de iPhone 14 Pro.

De paneelproductie geeft een indicatie van welk toestel Apple het vaakst verwacht te verkopen. Wel is het zo dat de cijfers van de iPhone 14 Max mogelijk zijn beïnvloed door productieproblemen. Eerder gingen er geruchten dat de productie van het toestel vertraging opliep – onder meer vanwege de lockdowns in China.

De presentatie van de iPhone 14-serie vindt zeer waarschijnlijk plaats op woensdag 7 september, om 19:00 uur Nederlandse tijd. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron afbeelding: EverythingApplePro E A P
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen